OGLASIO SE VERSKI ANALITIČAR! Sve ovo traje decenijama, 50 episkopa odlučilo da prihvati molbu MPC!

Autor:

Vesti

24.05.2022

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srpska pravoslavna crkva je danas odgovorila na molbu MPC-OA, ali ne preko noći, jer sve ovo traje decenijama. U hrišćanstvu imate nešto što se zove ikonomija ili snishođenje, koje se primenjuje da bi se neko vratio crkvi. Današnjim činom, SPC je snishodila i išla u susret", istakao je verski analitičar Predrag Đokić.

OGLASIO SE VERSKI ANALITIČAR! Sve ovo traje decenijama, 50 episkopa odlučilo da prihvati molbu MPC!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Predrag Đokić

On je dodao i da je 50 episkopa odlučilo na Saboru da prihvati molbu.

Zato je 50 episkopa odlučilo na Saboru da prihvati molbu i da se zaceli rana na Hristovom telu. Niko nije zaboravio na svetinje i ko ih je gradio, ali se razmišljalo o ljudima i njihovom spasenju i prednost se dala tome. Odnosi će se i dalje uređivati, a verujem i produbljivati - napisao je Đokić na Tviteru.

- Lako je osuditi, skočiti, optužiti, ali patrijarh Porfirije sa episkopima je doskočio Vaseljenskoj patrijaršiji koja hoće da postane istočni Vatikan. Srpska crkva je uvek bila uz narod i uvek će biti. Smutna su vremena i zahtevaju se dela, a ne samo reči. SPC je pokazala mudrost - ističe.

S obzirom na to da je ova odluka naišla na neodobravanje javnosti, Đokić se osvrnuo i na to:

Ne vređam nikoga, svaki vernik ima pravo da bude i ljut, razočaran, da misli da je izdaja, ali nemojte zaboraviti, da ponovim, ovde je 50 episkopa odlučivalo i da ipak ostavimo Bogu sud. Danas kada se trude da pocepaju pravoslavne na najsitnije delove,treba da ostanemo ujedinjeni. -

Podsetimo, Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) gospodin Porfirije na današnjoj zajedničkoj liturgiji SPC i Makedonske pravoslavne crkve (MPC) - Ohridske arhiepiskopije u Skoplju priznao je autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve - Ohridske arhiepiskopije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading