DANAS TOPLO, DO 33 STEPENA: Popodne mogući pljuskovi, uz grmljavinu - Pogledajte prognozu za PET DANA

Autor:

Vesti

21.05.2022

05:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod dao je najnoviju prognozu za narednih sedam dana.

DANAS TOPLO, DO 33 STEPENA: Popodne mogući pljuskovi, uz grmljavinu - Pogledajte prognozu za PET DANA

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

PROGNOZA ZA SRBIJU

Posle svežeg jutra tokom dana pretežno sunčano i toplo. Pre podne na severu, a posle podne i uveče u zapadnim i centralnim krajevima promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotajnom kišom ili pljuskovima s grmljavinom. Vetar slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 16, a najviša od 27 do 33 stepena. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 60%.Tmax ≥ 30 stepeni, verovatnoća 95%.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu pretežno sunčano i toplo, posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, u pojedinim delovima grada sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 16, a najviša dnevna oko 31 stepen.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Nedelja 22.05.2022: Malo svežije i iznad većeg dela pretežno sunčano, u brdsko planinskim predelima promenljivo oblačno, ponegde s kišom i kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom, uglavnom na jugu i zapadu. Vetar slab i umeren, na istoku jak severozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 17, najviša dnevna od 26 do 29 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%.

Republika

Foto: Tanjug/J. PAP

Grmljavina

Ponedeljak 23.05.2022: Iznad većeg dela pretežno sunčano, u brdsko planinskim predelima promenljivo oblačno, na jugu i zapadu ponegde s kišom i kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom. Vetar slab i umeren, a na istoku i jak severozapadni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Jutarnja temperatura od 11 do 16, najviša dnevna od 24 do 27 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%.

Utorak 24.05.2022: Pretežno sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 11 do 17, najviša od 27 do 30 stepeni. Upozorenje: Tmax ≥ 30 stepeni, verovatnoća 80%

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 25.05.2022. do 29.05.2022.)

U sredu pretežno sunčano, a od četvrtka promenljivo oblačno i nestabilno mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

(Republika/RTS)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading