OD BEOGRADA DO SUTOMORA: Evo koliko košta put do mora - gorivo, naplatne rampe i ostali troškovi

Autor:

Vesti

14.05.2022

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko planirate put do Jadrana za jedan pravac morate da izdvojite nešto manje od 100 evra.

OD BEOGRADA DO SUTOMORA: Evo koliko košta put do mora - gorivo, naplatne rampe i ostali troškovi

Foto: RTS/printscreen

Nakon pandemije mnogi konačno imaju priliku da idu na putovanje, a kako je leto iza ćoška, Bizportal je izračunao koliko košta putovanje automobilom do plaže u Crnoj Gori. Put od Beograda do Sutomora ima dužinu od 507 kilometara, za koji bi vam bez pauze, po svim saobraćajnim ograničenjima trebalo 7 sati i 35 minuta.

Što se tiče neophodne dokumentacije za ulazak na teritoriju Crne Gore potrebna je samo lična karta, dok je maloletnicima, kako stoji u obaveštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, takođe potrebna lična karta ili putna isprava (pasoš).

Cena goriva

Zbog raznih poskupljenja, što zbog pandemije što zbog sukoba u Ukrajini, ove sezone cene su malo drugačije nego prošle godine, posebno kada pričamo o gorivu. Cena 1l dizela na pumpana u Srbiji je 202,66 dinara, dok je u Crnoj Gori nešto jeftinija i iznosi 202, 24 dinara.

Za kilometražu od Beograda do Sutomora, od 507 kilometara, ako uzmemo u obzir da vaš automobil prosečno troši 6,5 litara na 100 kilometara, potrebno vam je ukupno 6.656 dinara, što znači da bi za putovanje u oba pravca morali da izdvojite blizu 113 evra.

Cena goriva je u obe države gotovo identična što može da vam olakša organizaciju putovanja jer je svejedno gde ćete sipati gorivo u vaše vozilo.

Republika

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

 

BEOGRAD – SUTOMORE: Ukupna kilometraža 507 kilometara 

CENA GORIVA U JEDNOM SMERU: Od 6000-7000 dinara za automobil na dizel gorivo

PUTARINE : 420 dinara u Srbiji i 2,5 evra u Crnoj Gori

Putarine

Kako su putarine obavezna stavka svakog putovanja preko auto-puta neophodno je odvojiti novac i za naplatne rampe, kako po Srbije, tako i nakon ulaza u Crnu Goru.

U okviru naše države ukoliko idete autoputem, morate da računate na putarinu za deonicu Obrenovac-Pakovraće. Na ovoj rampi za putnički automobil platićete 420 dinara. Važno je da ovde uvek imate mali podsetnik da na autoputu od Obrenovca do malo ispred Preljine imate samo jednu benzinsku pumpu. Zato je važno da se ova deonica dobro isplanira, kako bi se izbegao stres oko upaljene „žute lampice“ za rezervu.

Kada je u pitanju Crna Gora, jedina novčana nadoknada nalazi se ispred tunela u Sozina, u mestu Gluha, koja iznosi 2,50 evra.

U jednom smeru, ka Sutomoru, neophodno vam je najmanje 7.400 dinara, ili 62,98 evra u jednom pravcu, što na kraju iznosi oko 130 evra za zanimljivu letnju avanturu u oba pravca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading