ZEMLJOTRES JUTROS POGODIO ČAČAK: Meteorolog Ristić, koji se bavi istraživanjem pomeranja tla, OTKRIO da li Srbiju uskoro čeka veći POTRES

Autor:

Vesti

10.05.2022

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutros je registrovan zemljotres magnitude 2.6 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Čačak

ZEMLJOTRES JUTROS POGODIO ČAČAK: Meteorolog Ristić, koji se bavi istraživanjem pomeranja tla, OTKRIO da li Srbiju uskoro čeka veći POTRES

Foto: Ilustracija: Republika.rs,Google Maps, Pixabay

Zemljotres koji je jutros u 9:20 časova registrovan u Čačku bio je slabog inteziteta, a teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na III-IV stepena Merkalijeve skale.

Ovakvi zemljotresi ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti. 

Meteorolog Ivan Ristić koji već dve godine istražuje problem pomeranja tla za Informer.rs ističe da za sada nema pokazatelja da bi Srbiju mogao zadesiti veći zemljotres.

Republika

Foto: pixabay.com

Zemljotres

 

Nema naknadnih malih udara za sada, to je dobro - kazao je Ristić i dodao:

Ipak, mora malo da se sačeka. Naredna dva - tri dana su bitna - kaže on.

Podsetimo, snažan potres pogodio je područje Hercegovine 22. aprila jačine 6,1 stepen po Rihteru u kom je poginula devojka Elmira Sefo. Nakon njega, na području Hercegovine zabeleženo je nekoliko zemljotresa, a oštećeno je oko 800 objekata čija je šteta višemilionska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading