POMNO SE PRATI STANJE DEČAKA (9), ANALIZE NISU MNOGO OTKRILE: Još uvek nije poznato da li ima MISTERIOZNI HEPATITIS!

Autor:

Vesti

06.05.2022

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na osnovu dosadašnjih rezultata, još uvek se ne može sa sigurnošću tvrditi da li se kod dečaka (9), za koga postoji sumnja da je zaražen hepatitisom nepoznatog porekla, radi o bolesti jetre.

POMNO SE PRATI STANJE DEČAKA (9), ANALIZE NISU MNOGO OTKRILE: Još uvek nije poznato da li ima MISTERIOZNI HEPATITIS!

Foto: Profimedia

Ovaj misteriozni virus već se pojavio u najmanje 20 država. Dečak je smešten na Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" u Beogradu već četiri dana.

Kako je sajt Telegraf.rs preneo reči svog izvora iz te medicinske ustanove, intenzivno se prati mališanovo zdravstveno stanje i obavljaju se ispitivanja. Portal prenosi da je dečak stabilno i da nema bolove, ali da se vodi kao težak pacijent jer mu je jetra u lošem stanju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Laboratorija

Podsetimo, dečak je u bolnicu doveden jer su roditelji primetili da je žut. Doktori su prvo posumnjali na hepatitis A, međutim, ispostavilo se da nije ta vrsta u pitanju.

Kako je za Kurir ispričao pedijatar dr Saša Milićevića, hepatitis je zapaljenje tkiva jetre.

- Hepatitis je postojao i do sada, ali zabrinjava to što se javlja kod toliko dece i što nijedan od pacijenata nije imao hepatitis A, B, C, D, niti E, a to su poznate vrste hepatitisa. Identifikovan je adenovirus kod pacijenata. Adenovirus obično izaziva lagane infekcije i čudno je da sada napada jetru. Uglavnom izaziva dijareju, kijavicu, nekada povišenu temperaturu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading