SLOBIN TAJKUN GRADI VILU NASRED DEDINJA: Socijalista pliva u lovi, VREDNOST OBJEKTA MERIĆE SE MILIONIMA!

Autor:

Vesti

04.05.2022

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radoman Božović, bivši premijer Srbije i nekadašnja desna ruka Slobodana Miloševića, kupio je plac na Dedinju (tačno preko puta ambasade SAD), čija je vrednost oko 1.200.000 evra i zida grandioznu vilu, saznaje Srpski telegraf!

SLOBIN TAJKUN  GRADI VILU NASRED DEDINJA: Socijalista pliva u lovi, VREDNOST OBJEKTA MERIĆE SE MILIONIMA!

Foto: ST/P. DIVAC/www.profimedia.rs

Vrednost tog objekta, kad bude završen, meriće se milionima evra.

Božović, poznatiji po aferama i aroganciji nego državničkim potezima, kupio je plac od 12 ari baš preko puta ambasade SAD, u Bulevaru kralja Aleksandra Karađorđevića, u najelitnijem delu Beograda.

Prema podacima Katastra, reč je o parceli od 1.236 metara kvadratnih, na uglu dve ulice. Kao vlasnici zemljišta upisani su Radoman Božović sa 1/8, firma "BRP advisoru&management services" d. o. o. sa 5/8 i "BRP advisory&management services" d. o. o. 2/8.

Da li je reč o istoj firmi ili o dve firme istog vlasnika čiji se naziv razlikuje u jednom slovu, nije moguće proveriti, a suštinski nije ni bitno. Ista je vlasnička struktura i odnos i kada je reč o objektu u izgradnji, korisne površine 183 metara kvadratna.

CRNA GORA

Vlasnici firme "BRP advisory&management services" d. o. o. su Radoman Božović, sa 98,16 odsto udela, i Nina Božović Roganović sa 1,84 odsto udela.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC/www.profimedia.rs

 

 

Firma je osnovana 2012. i bavi se konstaltingom. Kada je reč o drugoj firmi, ona pod tim nazivom ne postoji u APR, ali je registrovana firma identičnog naziva kao i prva - ogranak Dedinje. Vlasnik ove firme, osnovane 2018, je firma "BRP advisory&management services" d. o. o. iz Crne Gore, u kojoj je Radoman Božović direktor.

Sve u svemu, nema nikakve sumnje da sve što se gradi, kao i zemljište, na ovaj ili onaj način pripada Božoviću.

- Kada se uzmu u obzir svi parametri - lokacija i mikrolokacija, veličina placa, kao i dobijena građevinska dozvola, dakle, da postoji mogućnost gradnje, ar košta otprilike oko 100.000 evra. Grubom računicom dođemo do toga da samo parcela vredi oko 1.200.000 evra - rekao je za naš list procenitelj jedne poznate beogradske agencije za promet nekretnina, koji je insistirao na anonimnosti.

Republika

Foto: instagram.com/printscreen

Radoman Božović

 

RASKOŠAN ŽIVOT

Građevinska dozvola za vilu zatražena je 30. juna 2021, prema podacima sa APR, dok je nedavno 28. februara 2022. podnet zahtev/prijava završetka izrade temelja za kuću.

Situacija na terenu, međutim, pokazuje da je kuća odmakla mnogo dalje od završetka temelja. Oblik građevine se uveliko nazire, stigli su do krova, i iako u svim papirima piše da je reč o 183 metra kvadratna korisne površine, kuća izgleda mnogo veće.

Prema rečima Ivana Ninića iz Centra za vladavinu prava, Božović je samo jedan od garniture Miloševićevih kadrova koji ima enormno bogatstvo.

- Mnogi su stekli bogatstvo dok je narod osiromašio pod sankcijama i jedva sastavljao kraj s krajem. Pitanje za poresku je na koji način je Božović stekao imovinu i da li je sva ta imovina imala adekvatan poreski tretman. Svi ti Miloševićevi kadrovi su, pored javnih funkcija, imali i profitabilne biznise, obično su se bavili izvozom i uvozom, trgovinom akciznom robom, niko od njih nikad nije živeo od plate. To upravo potvrđuje i činjenica da njihova deca i naslednici danas žive raskošan život, a sve je to platio ovaj narod - kaže Ninić.

Na Dedinju i stan od 257 kvadrata

U jednoj od najpopularnijih ulica na Dedinju, prema podacima Katastra, stan od 257 kvadrata poseduje supruga Radomana Božovića Ljiljana. Upravo na toj adresi je i registrovana firma "BRP advisory&menagment services" - ogranak Dedinje. Vlasnik ove firme, koja je u Srbiji osnovana u septembru 2018, jeste firma "BRP advisory&menagment services" iz Crne Gore. U Crnoj Gori ova firma je registrovana u Tivtu - Porto Montenegru, hotel "Regant", apartman 207. Zakonski zastupnik firme je Radoman Božović.

Božović ćuti, u firmi nam spustili slušalicu kad su čuli o čemu se radi

Božović se nije javljao na telefon, pa smo mu poslali SMS s konkretnim pitanjima, ali on danima nije odgovorio na njih. Na jedan od brojeva firme javila se izvesna ženska osoba i poručila da će videti s Božovićem da li hoće da nam da mejl adresu da pustimo pitanja (nema je na sajtu APR). Pošto joj je predočeno u vezi sa čim zovemo, da nas interesuje, između ostalog, kojim novcem je kupio plac, rekla je: "Jao, ajte, molim vas" i prekinula

Činjenice o Božoviću

- iz komunističke partije ušao u SPS
- bio predsednik pokrajinske vlade Vojvodine
- bio na mestu premijera Srbije do februara 1993.
- obavljao i funkciju predsednika Veća građana Savezne skupštine SRJ
- Vojislav Šešelj ga je tokom jedne skupštinske svađe polio vodom
- mediji su pisali da je, kao direktor "Geneksa", potrošio više od milion maraka za opremanje kabineta - imao je specijalni lift, kupatilo s džakuzijem i zelenim mermerom

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Hommero

04.05.2022 07:01

I šta posle ovog teksta...ništa...

Odgovori 14 0