EUTANAZIJA U SRBIJI, DA ILI NE?! Pitali smo građane Beograda za mišljenje, ODGOVOR JE SAMO JEDAN! (VIDEO)

Autor:

Vesti

05.04.2022

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje "dostojanstvene smrti" - eutanazije u Srbiji je ponovo postalo aktuelno nakon što je čuveni glumac Alen Delon odlučio da život okonča na taj način Švajcarskoj

EUTANAZIJA U SRBIJI, DA ILI NE?! Pitali smo građane Beograda za mišljenje, ODGOVOR JE SAMO JEDAN! (VIDEO)

Foto: Republika

Tim povodom redakcija portala Republika sprovela je anketu u Beogradu, a građane prestonice smo pitali da li bi eutanazija i u Srbiji trebalo da bude zakonom dozvoljena.

Šta kažu građani, pogledajte u video snimku.

Inače, Republika je nedavno pisala o ovoj temi, a profesor doktor Ranko Raičević rekao je da je neophodno pokrenuti široku javnu raspravu u koju bi se uključili lekari, pravnici i druge ugledne ličnosti.

Moraju da postoje jasno definisani zakonski uzusi i striktna pravila po kojima lekari daju svoje mišljenje, i to u slučajevima kada perspektive za poboljšanje i izlečenje nema. Ceo tim stručnjaka uključen je u inostranstvu u donošenje odluke o eutanaziji. Uz lekare tu su i pravnici, istaknute ličnosti iz javnog života. To što pacijent trpi bol ne znači da bi trebalo da okonča život - objasnio je profesor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading