Država isplaćuje 100 plus 100 evra: Rok za prijavu ističe SUTRA!

Autor:

Vesti

04.04.2022

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak 5. aprila ističe dodatni rok za prijavljivanje za subvencije države za prelazak na novi model fiskalizacije, koji je određen kako bi svi obveznici fiskalizacije, koji se ranije nisu prijavili, mogli da dobiju pomoć države.

Država isplaćuje 100 plus 100 evra: Rok za prijavu ističe SUTRA!

Foto: Tanjug/D. ANIČIĆ

Svi obveznici fiskalizacije dužni su da obezbede nove fiskalne uređaje i da pređu na novi sistem najksnije do 30. aprila ove godine, do kada traje prelazni period. To znači da je ostalo manje od mesec dana do kraja tranzicionog perioda za prelazak na novi model fiskalizacije, zbog čega Ministarstvo finansija apeluje na obveznike da ne čekaju poslednji trenutak, kako se ne bi stvarale gužve prilikom instaliranja fiskalnih uređaja.

Država prijavljenim obveznicima za subvencije isplaćuje 100 evra po svakom prodajnom mestu i po svakom fiskalnom uređaju još 100 evra, dok je za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a taj iznos uvećan za 20 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading