ODLIČNE VESTI ZA SRBIJU! Najsavremeniji lekovi na svetu i HPV vakcina biće dostupni građanima krajem maja!

Autor:

Vesti

03.04.2022

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekovi sa nove Liste lekova zajedno sa HPV vakcinom - novom devetovalentnom vakcinom protiv HPV virusa koja će se o trošku države obezbeđivati za decu uzrasta od devet i više godina, a u skladu sa Pravilnikom o obaveznoj i preporučenoj imunizaciji, biće dostupni građanima Srbije krajem maja.

ODLIČNE VESTI ZA SRBIJU! Najsavremeniji lekovi na svetu i HPV vakcina biće dostupni građanima krajem maja!

Foto: Republika.rs

Ovime će se, kako je istakla direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić značajno povećati dostupnost najsavremenijih lekova pacijentima.

Pacijentima će o trošku države biti omogućeni najsavremeniji lekovi na svetu za različita oboljenja, kao što su, između ostalog, lekovi za lečenje dijabetesa, hepatitisa C, lek za multiplu sklerozu, lekovi za lečenje različitih malignih oboljenja kao što je karcinom debelog creva, karcinom dojke, karcinom bubrega.

Istovremeno, svim devojčicama i dečacima starijima od devet godina biće dostupna HPV vakcina - vakcina koja štiti od humani papiloma virusa koji može dovesti do raka grlića materice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading