PRESELO IM VESELJE! O svadbi u Vlasotincu priča Srbija! Mladenci tražili JEDNO, a evo i šta su DOBILI!

Autor:

Vesti

01.04.2022

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bruka i sramota! Pa, na šta ovo liči, ovo nam oči do sada nisu videle, pričale su prve komšije mladenaca

PRESELO IM VESELJE! O svadbi u Vlasotincu priča Srbija! Mladenci tražili JEDNO, a evo i šta su DOBILI!

Foto: Photo by Jeremy Wong Weddings on Unsplash

Jedna stara izreka kaže da se poklonu u zube ne gleda, međutim, kada je reč o venčanjima i poklonima za mladence, možda bi bilo najbolje da se ispune želje tog para na čiju svadbu idete...

Poznato je da u poslednje vreme mnogi parovi koji se odluče da naprave svadbu obično svojim gostima kažu šta da im donesu na poklon, a to obično budu stvarčice ili uređaji koji su im neophodni. Međutim, mnogi smatraju da je nekako najbolje da na poklon dobiju novac, pa da sami tim novcem kupe šta im je potrebno.

Jedan mladi par koji živi u Vlasotincu, malom gradu na jugu Srbije, odlučio je da svojim gostima na koverti pozivnice slikovito opiše šta želi da im donesu na poklon.

Naime, na koverti su bile nacrtane četiri crteža. Na tri crteža su bili nacrtani tanjiri, čaše i bela tehnika, ali su bili precrtani crvenom bojom, dok je četvrti crtež na kome je bio novac - štikliran zelenom bojom.

Mladenci su ovim jasno stavili do znanja svojim gostima da na poklon žele da im donesu isključivo novac.

- Bruka i sramota! Pa, na šta ovo liči, ovo nam oči do sada nisu videle - pričale su prve komšije mladenaca, dok je nekima bila olakšavajuća okolnost ta što su im mladenci stavili do znanja šta će im biti od koristi te ne trebaju mnogo da razmišljaju o poklonu i šta treba mladom paru za zajednički život.

Međutim, na svadbi mladenci su dobili koverte samo od najbliže rodbine, kumova i pobratima. Ostalo su bile kutije sa kašikama, viljuškama, noževima, čašama, belom tehnikom i kuhinjskim uređajima.

Mladi par je bio toliko razočaran tim poklonima da je svima u komšiluku razglasio kako je bruka da ljudi na veselje odlaze sa priborom za jelo.

- Došla mlada jedan dan posle svadbe da popije kafu. Kaže kako je planirala da novcem koji dobiju na venčanje plate svadbu, pa i da odu na medeni mesec. Kako su dobili kućne uređaje i pribore za jelo sa kristalnim čašama nema - ništa od medenog meseca - prepričavala je jedna komšinica.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading