UGASITE SAVET ZA ŠTAMPU! Ne služi ničemu, a uz to i ne radi - BESPRIZORNA ODLUKA O RASIZMU MARKA VIDOJKOVIĆA!

Autor:

Vesti

01.04.2022

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za štampu, samozvano nezavisno telo koje bi trebalo da vodi računa o Kodeksu novinara, nije donelo nikakvu odluku protiv Marka Vidojkovića, dežurnog hejtera zbog diskriminacije Roma u kolumni koju je objavio u opozicionom propagandnom glasilu Danasu.

UGASITE SAVET ZA ŠTAMPU! Ne služi ničemu, a uz to i ne radi - BESPRIZORNA ODLUKA O RASIZMU MARKA VIDOJKOVIĆA!

Foto: youtube.com/Nova S

Velika prašina digla se nedavno u javnosti zbog Vidojkoviće kolumne u kojoj je, u bolesnom izlivu rasizma, Rome optužio da "u skladu sa tradicijom i običajima, bezbrižno prose po semaforima, duvaju lepak i šmrču heroin i da im je to i džeparenje po gradskom saobraćaju dozvoljeno jer je režim postigao istorijski dogovor sa njima"(?!?).

Otvorena mržnja Vidojkovića, međutim, za predstavnike Saveta za štampu, nije bila dovoljna da njegov stav jasno osude, pošto je četvoro članova glasalo da je Vidojković prekršio Kodeks novinara, dok je isto toliko navelo da nije.

Podsetimo, žalbe Savetu za štampu, nakon što je Vidojkovičeva kolumna objavljena u niskotiražnom tabloidu Danas, podneli su Udruženje građana Roma i Inicijativa A11.


  



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Rade

01.04.2022 10:09

Izvinite a koje ovaj 🐵 Vidojković i čime se bavi ovaj 🐵?????

vođin zanosač muda u krivini

01.04.2022 11:14

Ugasite partijske neprijatelje!

Bk

01.04.2022 13:06

Sram te bilo, imas li i malo obraza