MNOGI ŽURE DA SE VENČAJU: Sale do kraja oktobra zauzete vikendom, svadbe se održavaju i radnim danima

Autor:

Vesti

25.03.2022

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednom od beogradskih restorana koji ima salu za svadbe tvrde da primećuju veliku promenu u poslednje vreme.

MNOGI ŽURE DA SE VENČAJU: Sale do kraja oktobra zauzete vikendom, svadbe se održavaju i radnim danima

Foto: ST/D. KADIĆ

Posle dve godine, sa padom broja zaraženih koronavirusom, život se vraća u uobičajene tokove. Zbog velikog broja otkazanih svadbi, sada se venčanja održavaju i tokom radne nedelje. Zbog povećane tražnje više su i cene u restoranima.

U jednom od beogradskih restorana koji ima salu za svadbe tvrde da primećuju veliku promenu u poslednje vreme.

- Što se tiče interesovanja, mnogo je veće nego prošle i pretprošle godine. Siguran sam da je to zbog toga što se ljudi nisu venčavali prošle i pretprošle godine u onolikoj meri koliko je to ranije bilo, pa možda malo i žure da to sada odrade - kaže rukovodilac restorana Vojislav Božilović, navodi RTS.

Vikendi su uglavnom zauzeti za venčanja sve do kraja oktobra, dok su radni dani rezervisani za proslave 18. rođendana i krštenja.

Ipak, ni to više nije pravilo, pa se sve češće, poslednjih nekoliko meseci, dešava da svadbene proslave budu i radnim danima. Rezerviše se nekoliko meseci unapred.

- Interesantno je to da je velika zainteresovanost za određene datume u maju, junu i septembru, a ne podjednako za sve druge datume, kao što je to bilo ranije - ističe Božilović.

Kaže da je gotovo sve rasprodato. Tek poneki datum u maju i junu je još slobodan, a situacija se ne razlikuje mnogo ni u drugim restoranima sa svečanim salama.

Cena u ovom restoranu je od 34 evra pa naviše po osobi, što je oko 15 odsto više nego prethodnih meseci. Kažu da je to zbog generalnog rasta cena.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading