Lažne informacije o gorivu šire se mrežama - Vlada Srbije demantuje glasine

Autor:

Vesti

03.03.2022

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažne informacije o navodnom ograničenju količine goriva koju je moguće natočiti u Srbiji pojavile su se na društvenim mrežama, sa ciljem dizanja panike među građanima.

Lažne informacije o gorivu šire se mrežama - Vlada Srbije demantuje glasine

Foto: Printscreen

Gorivo

Na tviteru su se pojavile fotografije tobožnje odluke uprave Knez Petrola kojom se navodno zabranjuje sipanje goriva u kante, kao i da se ograničava količina koju je moguće natočiti.

 

 

Iz Vlade Srbije su za "Novosti" demantovali da postoje bilo kakve nestašice goriva.

- Svega ima u dovoljnim količinama, tako da - neko namerno širi paniku. Srbija apsolutnog nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima - potvrdili su za "Novosti" iz Vlade.

 

 

Zbog dizanja panike država treba da najstrožim zatvorskim kaznama sankcioniše dizanje panike.

Na gotovo isti način su mediji naklonjeni opoziciji danas pisali o navodnim nestašicama robe u čačanskim prodavnicama.

Tragom te informacije dopisnici "Novosti" su se uputili u prodavnice i utvrdili da je potražnja kao i do sada, na potpuno normalnom nivou, izuzev u danima kada je isplata penzija.

- Nisam se uplašila nikakve nestašice, niti ću da pravim zalihe. Tako sam uradila kada je počela korona, pa sam napravila grešku. Verujem predsedniku Vučiću da svega ima dovoljno za bilo kakav scenario i zato mislim da nema razloga za bilo kakvu paniku – kazala je Čačanka Milunka Sretenović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading