Od ponedeljka zabrana MOBILNIH TELEFONA u školi! Nastavnici će na prvom času morati da ih zaključavaju!

Autor:

Vesti

02.03.2022

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici će, kada u ponedeljak dođu na nastavu, mobilne uređaje ostavljati u ormarima u učionici koji će biti pod ključem.

Od ponedeljka zabrana MOBILNIH TELEFONA u školi! Nastavnici će na prvom času morati da ih zaključavaju!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Đaci u školskoj učionici, ilustracija

Učenicima Osnovne škole "Dositej Obradović" u Požarevcu od ponedeljka će biti zabranjeno korišćenje mobilnih telefona tokom boravka u školi. Đaci će telefone ostavljati u učioničkim ormarima koji će biti pod ključem, a ova odluka doneta je na inicijativu Saveta roditelja.

Pod katancem

Kako pišu lokalni mediji, nastavnik koji ima prvi čas u odeljenju starijih razreda biće u obavezi da zaključava telefone i ključ odlaže u zbornicu. Onaj nastavnik koji ima poslednji čas u odeljenju starijih razreda posle časa će otključavati ormar i učenici će uzeti svoje telefone. Što se tiče mlađih razreda, učitelji će odlagati u svojim učionicama telefone u ormare ili kutije. Inače, ova praksa je već prisutna u pojedinim odeljenjima te obrazovne ustanove.

Škole odlučuju kako da sprovedu zabranu

Na osnovu prakse koja je uvedena prethodnih godina, na početku svake školske godine svim školama se šalje obaveštenje o odredbi o zabrani korišćenja mobilnih telefona za vreme nastave.

Školama je ostavljeno da na svom nivou odluče na koji način će primenjivati ovu odredbu.

Protiv zloupotreba

Kako su naveli iz uprave škole za lokalne medije, ovo je prvi korak ka sprečavanju zloupotrebe mobilnih telefona, makar u školi, i vraćanje učenika tokovima neposredne komunikacije i druženja za vreme školskih odmora. Telefoni će moći da se koriste za potrebe digitalne nastave, što će, podrazumeva se, biti pod nadzorom nastavnika.

- Ovo je ideja koja će se u narednom periodu primenjivati kako bismo videli da li ovakav način odlaganja mobilnih telefona može da zaživi. Videćemo kako će se pokazati. Korišćenje telefona tokom boravka učenika u školi neće biti omogućeno. Naravno, na putu ka školi i ka kući učenici mogu da koriste telefone, pre svega kako bi bili u kontaktu s roditeljima - rekla je Ivana Joksimović, direktorka škole "Dositej Obradović", za lokalne medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading