GRAĐANIMA SRBIJE PRETI VELIKA OPASNOST: Nikako ne otvarajte ove poruke, POSLEDICE MOGU BITI KATASTROFALNE!

Autor:

Vesti

02.03.2022

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Srbije danima dobijaju imejlove o navodnim prilivima veće sume novca.

GRAĐANIMA SRBIJE PRETI VELIKA OPASNOST: Nikako ne otvarajte ove poruke, POSLEDICE MOGU BITI KATASTROFALNE!

Foto: pixabay.com

Mnogi klijenti Banke Intesa u Srbiji poslednjih dana dobili su imejl poruku sa obaveštanjem o navodnom prilivu veće sume deviza pa čak i do 14.090 evra!

Ovo su objavili i mnogi korisnici Tvitera, dok iz Banke Intesa upozoravaju da je u pitanju prevara i apeluju na korisnike da ne otvaraju fajlove u mejlu i odmah ga izbrišu.

Naime, banka je na svom Tviter nalogu potvrdila da je nekoliko njenih klijenata dobilo imejl poruku sa malicioznim prilogom, koju je navodno poslala banka.

 

 

 

 

- Imejlovi ove vrste su do sada u subject polju imali: Obaveštenje o deviznom prilivu: EUR 14090.00 ili Obaveštenje o deviznom prilivu: EUR 9050.00. Navedeni imejl sadrži prilog sa malicioznim sadržajem. Molimo vas da u cilju bezbednosti vaših računara i podataka, ne otvarate prilog, niti da postupate prema instrukcijama iz imejl poruke, a imejl odmah obrišete - navela je Banka Intesa.

Banka je objavila i da je preduzela neophodne korake u cilju sprečavanja daljih aktivnosti protiv njenih klijenata, uz podsećanje da Banca Intesa ovaj tip obaveštenja klijentima šalje sa digitalnim potpisom, čime omogućava verifikaciju identiteta pošiljaoca i pre otvaranja imejla.

Podsetimo, na iste imejlove ova banka je upozorila i u oktobru prošle godine, dok je pre dve nedelje zdala i upozorenje o lažnoj Fejsbuk stranici banke i pokušajima prevare.

Lažna stranica je pozivala korisnike Banke Intesa da fotografišu svoje platne kartice i slike pošalju administratorima stranice, kao i da lajkuju i podele ovu objavu, a banka će im za uzvrat pokloniti “dupliranje novčane sume na računu”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Penzioner

03.03.2022 17:28

Jadni li smo mi koji nemamo u banci ni dinara tri.

Odgovori 17 0
Dera

03.03.2022 17:47

@Penzioner - Mogu i vama da udju u minus nekoliko desetina hiljada dinara. Užas!