MIODRAG LINTA: Tužilaštvo da ispita Fadilu Mujić za zločine nad Srbima u Kravici

Autor: Republika

Vesti

01.02.2022

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poziva Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da ispita Fadilu Mujić iz Udruženja „Majke Srebrenice“ u vezi monstruoznih zločina počinjenih nad Srbima u selu Kravica 7. januara 1993. godine.

MIODRAG LINTA: Tužilaštvo da ispita Fadilu Mujić za zločine nad Srbima u Kravici

Foto: youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

Mujićeva je dala intervju MTV Igman u kome potvrđuje da su muslimanske snage na čelu sa Naserom Orićem planirale napad na srpsko selo Kravica, kao da je veliki broj žena iz Srebrenice, uključujući i nju samu, učestvovalo u tom masakru i pljački.

U ovom javnom svedočenju jasno se vidi da se radilo o dobro smišljenom planu čiji je cilj bio ubijanje i etničko čišćenje Srba i uništavanje svega što je srpsko u Kravici.

Linta navodi da navedeni intervju predstavlja duboku uvredu za žrtve, njihove porodice i preživele jer Fadila Mujić govori da je i ona želela da učestvuje u napadu i opravdava ubistva Srba činjenicom da su tražili hranu.

Na Božić 1993. godine svirepo je ubijeno 49 Srba a najstarija žrtva je imala 90 godina. Selo je sistematski opljačkano i zapaljeno je blizu 700 srpskih kuća, oko 2.000 pomoćnih i 30-tak društvenih objekata. Više od 1.000 stanovnika ostalo je bez kuća u jednom danu i kroz sneg se probilo prema Drini izbjegavši sigurnu smrt..

Linta ističe da još uvek ne postoji nijedna sudska presuda pred Sudom BiH za počinjena svirepa ubistva Srba u Kravici i više od sto srpskih sela i zaseoka na području srednjeg Podrinja. Takođe, ne postoji ni presuda za brutalno mučenje i ubistva zarobljenih srpskih vojnika i civila u srebreničkim logorima.

Tužilaštvo BiH i pored brojne materijalne dokumentacije, nije dosad podiglo optužnicu za masovne zločine nad Srbima u Kravici i srednjem Podrinju. Glavni cilj Tužilaštva i Suda BiH jeste da, pristrasnim i neprofesionalnim pristupom, opravdaju bezočnu laž da su Srbi agresori i zločinci a Muslimani oslobodioci i žrtve. Zbog toga Tužilaštvo za ratne zločine Srbije ima zakonsku i civilizacijsku obavezu da pokrene istrage i podigne optužnice za zločine nad Srbima u Kravici i na mnogim drugim mjestima u BiH i Hrvatskoj.

(Republika/ssr.org.rs)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading