SVAKODNEVNO IMAMO DUPLO VIŠE NOVOZARAŽENIH NEGO ŠTO BROJKE POKAZUJU? Doktor Bekić zabrinuo javnost najnovijom procenom

Autor:

Vesti

23.01.2022

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Кoordinator punktova za vakcinaciju na Beogradskom sajmu i tržnim centrima Zoran Bekić izjavio je danas da su podaci o broju inficiranih koronavirusom u Srbiji, koji se kreću od 14.000 do 18.000 na dnevnom nivou, verovatno duplo veći, jer neki oboleli ne dođu na pregled u zdravstvenu ustanovu.

SVAKODNEVNO IMAMO DUPLO VIŠE NOVOZARAŽENIH NEGO ŠTO BROJKE POKAZUJU? Doktor Bekić zabrinuo javnost najnovijom procenom

Foto: ST/D. KADIĆ

Bekić, koji je i direktor Doma zdravlja Savski venac je za RTS izjavio i da se zbog sumnje na korona virus u kovid ambulantama te ustanove pregleda od 520 do 580 pacijenata, "što je tri do četiri puta više nego krajem prošle godine".

On je rekao da u kovid ambulantama na Savskom vencu pregledaju dnevno i 12 do 14 dece, uglavnom predškolskog uzrasta, dok je krajem oktobra bilo 20 do 24 pedijatrijska pregleda, ali je procenio da će polazak u školu povećati broj inficirne dece jer se omikron soj brzo širi.

Prema njegovim rečima 3,8 odsto dece od 12 do 17 godina, odnosno oko 15.000 dece je primilo vakcinu protiv koronavirusa, dok je imunizovano nešto više od 58,8 odsto ukupnog broja stanovnika, a 33 odsto je primilo treću dozu vakcine protiv korona virusa.

- Od 1. (januara) do sada aplikovali smo manje doza nego što smo aplikovali samo jednog dana u februaru ili martu 2020. godine, kada je bilo 80.000 doza, sada ni 80.000 doza za 20 dana - kazao je Bekić navodeći da je interesovanje za vakcinaciju smanjeno

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rade

23.01.2022 12:01

Prevelik pritisak na zdrastvo - postkovid simptomi su tihi ubica.