PRVI SLUČAJ FLURONE U SRBIJI! Dr Jovanović: Registrovali smo prisustvo korone i gripa u jednom uzorku, OVO ĆE SE PONAVLJATI!

Autor:

Vesti

20.01.2022

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Batut" Verica Jovanović izjavila je za RTS da je registrovan prvi slučaj flurone u Srbiji, odnosno istovremeno prisustvo virusa gripa i koronavirusa kod jedne osobe.

PRVI SLUČAJ FLURONE U SRBIJI! Dr Jovanović: Registrovali smo prisustvo korone i gripa u jednom uzorku, OVO ĆE SE PONAVLJATI!

Foto: pixabay.com

Virus gripa

Verica Jovanović, gostujući u emisiji Četvrtkom u 9, rekla je da je pre nedelju dana kod jedne osobe registrovan prvi slučaj prisustva sars-kov-2 virusa i virusa gripa.

- Jako se teško razlikuje klinička slika između kovida i same manifestacije virusa gripa. U pitanju je povišena temperatura, opšta slabost, svi simptomi respiratorne infekcije. Ono što je karakteristično je da brzo prolazi, kao što je manifestacija dejstvom omikron soja koji izaziva kovid infekciju - navela je Jovanovićeva.

Republika

Foto: Tanjug / Slobodan Miljević

Verica Jovanović

Istakla je da će se flurona ponavljati, te da Institut Torlak prvi put u ovoj godini na uzorcima koji se dostavljaju utvrđuje prisustvo i jednog i drugog virusa.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading