MARIJA PRVA DOPLIVALA DO ČASNOG KRSTA NA SAVSKOJ PROMENADI: Njen sin (6) bio najvatreniji navijač (FOTO)

Autor:

Vesti

19.01.2022

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marija Stefanović prva je doplivala do Časnog krsta na Savskoj promenadi gde je Vojska Srbije sa rečnom policijom organizovala plivanje na Bogojavljanje.

MARIJA PRVA DOPLIVALA DO ČASNOG KRSTA NA SAVSKOJ PROMENADI: Njen sin (6) bio najvatreniji navijač (FOTO)

Foto: Tanjug/A. Ćirić

Marijin šestogodišnji sin je bio najvatreniji navijač na Savskoj promenadi gde se okupio veliki broj građana da posmatra tradicionalno, peto plivanje za Časni krst u organizaciji društva Prolanalazača.

- Turistička organizacija Beograda podržava sve manifestacije koje neguju tradiciju – rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Naime, od 1919. do 1941. godine se isključivo na ovom mestu, na Savskoj promenadi, održavalo plivanje za Časni krst.

Učesnike je prvo sveštenik Milorad, starešina crkve Svete Petke blagoslovio, a zatim su sa ratnog broda skočili u hladnu Savu. Marija je bila najbrža i prva je doplivala do krsta.

Ratni brod drugog odreda rečne flotile bio je prava atrakcija, ali i mnoštvo pripadnika rečne policije i spasioca koji su učestvovali u manifestaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading