IMA POSLA KO HOĆE DA RADI! Ova zanimanja su deficitarna, a za ovim je NAJVEĆA potražnja!

Autor: Republika

Vesti

19.01.2022

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preko portala za zapošljavanje Infostud prošle godine je oglašeno za 61 odsto više slobodnih radnih mesta nego 2020. godine, što prema saopštenju Infostuda, pokazuje da se privreda lane u velikoj meri oporavila od pandemije i doživela porast.

IMA POSLA KO HOĆE DA RADI! Ova zanimanja su deficitarna, a za ovim je NAJVEĆA potražnja!

Foto: pixabay.com

- U godini za nama, oni koji su u potrazi za prvim ili novim zaposlenjem su imali priliku da konkurišu na 67.284 oglasa za poslove koji su raspisali poslodavci. Zabeležen je i rast od šest odsto kada je reč o broju kandidata koji su konkurisali na oglase iz ponude našeg sajta, pa ih je lane bilo 241.636 - navode iz Infostuda.

Najveća potražnja za radnicima bila je u oblastima trgovine, IT-ija, mašinstva, administracije, transporta a i najviše radnika je tražilo posao u pomenutim sektorima.

Iz Infostuda ističu da se iz godine u godinu sve više govori o deficitu kadrova na tržištu rada u našoj zemlji koji je u porastu i navode da se osim u IT-ju, manjak radnika oseća među zanatlijama.

Tako je sve manje ugostitelja, pa se najviše tragalo za kuvarima, konobarima, pomoćnim radnicima u kuhinji.

Deficitarni su i frizeri, automehaničari, stolari i higijeničari a i magacionera i vožača je manje od broja oglašenih slobodnih radnih mesta za njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading