LEKARI PREDLAŽU DVE NOVE MERE PRED DANAŠNJU SEDNICU: To bi sprečilo masovno zaražavanje omikronom

Autor:

Vesti

14.01.2022

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka i članica kriznog štaba Tanja Jovanović govorila je o merama koje možemo da očekujemo nakon današnjeg zasedanja Kriznog štaba usled pogoršane epidemiološke situacije.

LEKARI PREDLAŽU DVE NOVE MERE PRED DANAŠNJU SEDNICU: To bi sprečilo masovno zaražavanje omikronom

Foto: Youtube/RTS

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana danas u 15 sati, dok će glavna tema na istoj biti razmatranje postojećih mera usled pogoršane epidemiološke situacije u našoj zemlji. O tome šta možemo da očekujemo nakon današnjeg zasedanja oglasila se i doktorka Tanja Jovanović, virusolog i članica Kriznog štaba Srbije koja smatra da je zabrana okupljanja najlogičniji korak.

"Ne mogu unapred ništa da kažem, jer je poznato da mi na tim sednicama mnogo toga tražimo, a malo dobijemo. Mi smo savetodavno telo. Razumem one članove štaba koji razmišljaju o privredi i ekonomiji, ali ima situacija kada ne treba da budemo baš toliko otvoreni. Mi ne bismo sprečili širenje omikrona oštrijim merama, ali bismo malo prolongirali masovnije zaražavanje", rekla je Jovanović i dodala da je dobro što se za sada ispod jednog procenta broj inficiranih hospitalizuje.

Republika

Foto: Srpski telegraf/Vladimir Lukić

Krizni štab

 

Kako je dalje navela doktorka, ona je mišljena da je odluka zabane proslava Srpske Nove godine jako dobar potez i istakla kako treba uspostaviti potpunu zabranu javnog okupljanja i omogućiti da kovid propusnice važe 24 sata svuda, izuzev u apotekama i prehrambenim prodavnicama. 

"Vakcinaciju protiv kovida treba pojačati, a mislim da bi zbog epidemijske situacije s koronom i pojavom gripa nastava u školama trebalo da se odvija u onlajn formatu", zaključila je članica kriznog štaba i doktorka Tanja Jovanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading