DOLAZE LEDENI DANI, ZNA SE KAD ĆE BITI -15! Lavovska borba putara sa snegom, PROBLEME PRAVE I NESAVESNI VOZAČI!

Autor: Republika

Vesti

11.01.2022

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi sneg, stari problemi... Iako su putevi širom Srbije, uprkos obilnim padavinama, bili pristojno očišćeni, neoprezni vozači izazvali su nekoliko teških i lakših udesa. Sneg će, srećom, večeras stati, pa će i za vožnju biti lakše narednih dana uprkos tome što će se ledeni dani nastaviti.

DOLAZE LEDENI DANI, ZNA SE KAD ĆE BITI -15! Lavovska borba putara sa snegom, PROBLEME PRAVE I NESAVESNI VOZAČI!

Foto: Srpski telegraf/Tanjug

U nedelju uveče u saobraćajnoj nesreći u Drenovcu kod Šapca poginula je ruska državljanka Elena Rubcova (37), dok je njenom suprugu, koji je bio za volanom automobila, određen pritvor.

U trenutku nesreće u kolima je bilo i njihovo troje dece. Ona su, srećom, ostala nepovređena.

JEZIV PRIZOR

Prema rečima očevidaca, prizor na mestu nesreće je bio jeziv. Smrskano vozilo, stvari mališana pobacane po putu i ispalo jedno dečje sedište. Nakon udarca u zaštitnu ogradu auto je sleteo s puta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Nakon udara vozilo se zapalilo, ali je Elena najverovatnije umrla od posledica udara, a ne požara. Pravo je čudo da su deca ostala nepovređena - rečeno je novinarima na mestu nesreće.

Sutra će biti i do minus 15

U sredu i četvrtak na teritoriji cele Srbije biće izuzetno hladno, uz jak mraz, pa temperatura tokom celog dana neće prelaziti nulu, najavio je za Srpski telegraf meteorolog Đorđe Đurić. Najhladnije će, kaže, biti na Pešteru i u Sjenici, gde će se tokom jutra živa u termometru spustiti i do -20, dok će u Beogradu u sredu najviša dnevna biti oko -2 stepena.

- Sneg će najpre prestati da pada na severu Vojvodine, a potom i u ostalim delovima zemlje. Najhladniji dan biće sreda - rekao je Đurić i najavio prestanak padavina večeras.
U četvrtak ujutru se nastavlja ledeno vreme sa temperaturom ispod nule, u Beogradu -6 da bi krajem dana došlo do postepenog popuštanja mraza i otopljenja.

Zbog vožnje neprilagođene uslovima puta u ponedeljak ujutru povređen je grčki državljanin na auto-putu Beograd-Niš, u visini Aleksinačkih Rudnika.

Do udesa je došlo kada je teretno vozilo kojim je upravljao Grk sletelo s puta, udarilo u zaštitnu ogradu, prevrnulo se, a zatim se i zapalilo.

Republika

Foto: Republika.rs

 

S druge strane, ako je suditi po objavama putara i izveštajima s terena, svi prioritetni putni pravci su očišćeni i prohodni. Saobraćaj se odvija usporeno u otežanim uslovima zbog snega na kolovozu na mnogim mestima.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a na pojedinim planinskim deonicama obavezna je upotreba lanaca za sneg.

NAJGORE NA GOLIJI

Najgore je bilo na području Golije. Kako je za Srpski telegraf rekao Slavko Ćurčić, dežurni u zimskoj službi preduzeća "Putevi Ivanjica", najviše problema imaju s putem Odvraćenica - Preko brdo na Goliji.

- Sneg neprekidno čistimo, ali od nedelje uveče pojačan je intenzitet padavina, što nam pravi dodatne probleme. Osim pomenutog puta, svi drugi su očišćeni - kaže Ćurčić.

Auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima, prohodni su.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading