SRPSKA PORODICA KAŽNJENA SA 5.000 EVRA I ZABRANOM ULASKA U EU! Ozbiljno upozorenje za sve one koji planiraju novogodišnja putovanja!

Autor:

Vesti

27.12.2021

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko planirate putovanje izvan zemlje, morate uz sebe imati dovoljno novca za nepredviđene situacije.

SRPSKA PORODICA KAŽNJENA SA 5.000 EVRA I ZABRANOM ULASKA U EU! Ozbiljno upozorenje za sve one koji planiraju novogodišnja putovanja!

Foto: youtube.com/Happy Tv

Kako je kazao Aleksandar Seničić, direktor JUTE, građani Srbije ne mogu u Italiju. Tačnije, možemo samo da tranzitiramo kroz ovu zemlju u periodu od najviše tri dana i to ako putujemo kolima.

- Ako ne poštujete tu meru, suočićete se sa velikim novčanim kaznama i zabranom ulaska u EU u periodu od godinu ili dve. Imali smo nedavno slučaj naše porodice koja je u Italiju ušla preko Slovenije i boravila tamo duže nego je propisano. Kada ih je zaustavila policija morali su da plate kaznu u iznosu od 5.000 evra i dobili su zabranu ulaska u EU u trajanju od dve godine - naglasio je direktor Jute.

Građani Srbije suočavaju se sa teškoćama prilikom čitanja QR kodaa na digitalnim zelenim sertifikatima.

- Mi sada ne možemo predvideti ni kako će izgledati situacija za 15 dana, pa je savet da se dobro informišete koje su mere na snazi u zemlji u koju planirate da idete. Bez obzira na sertifikat o vakcinaciji, veliki broj zemalja sada uvodi i obavezan PCR test koji morate uraditi pre putovanja, a neretko i po samom sletanju na željenu destinaciju. Imam utisak da ljudi koji uvode mere više ni ne znaju šta traže - rekao je Seničić.

On je dodao da je problem je u tome što čitač koda nije centralizovan u okviru EU.

- Znam da i građani Rumunije imaju sličan problem, kao i Italijani koji putuju u Francusku. Kada je reč o zemljama u koje možemo da putujemo po istim pravilima kao i letos to su Egipat za koji je dovoljan sertifikat o vakciniaciji, negativan test ili dokaz o preležanoj bolesti koji važi šest meseci. I za putovanje u Tursku ostali su isti uslovi. Za Emirate, međutim, potreban je i negativni rezultat PCR testa, bez obzira na to što posedujete sertifikat o vakcinaciji - rekao je Seničić.

On je savetovao da se na zimovanje uputimo na naše planine ili u zemlje u okruženju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading