PREMINUO POZNATI PEVAČ: Bio je ZLATNO grlo Srbije, a došao je iz BEDE!

Autor:

Zabava

27.12.2021

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napustio nas je naš poznati pevač i zlatno grlo Zapadne Srbije, Radojko Stojković.

PREMINUO POZNATI PEVAČ: Bio je ZLATNO grlo Srbije, a došao je iz BEDE!

Foto: Tanjug/N. JOVANOVIĆ

Sveće, paljenje sveća

Još jedan u nizu od estradnih umetnika koji je napustio beli svet je Radojko Stojković, ponosni Zlatiborac, zlatno grlo zapadne Srbije, i ujedno jedan od prvih pevača koji je zapevao i snimio oračko-kopačke pesme uz narodni orkestar.

- Pevam baš onako kako su pevali moji đedovi na kopanju, prelu i komišanju. Naše najlepše i najstarije narodne pesme su nastale na njivi. Pamtim vreme kad se sa njiva orila pesma. Ja sam jedan od prvih šumadijskih pevača koji je takve pesme muzički obradio i snimio na pločama. Uz te pesme su moji zemljaci rasli i opstajali. Pesme su im hranile dušu i kad su se gladni vraćali sa njiva - pričao je Radojko Stojković u Muzičkoj apoteci, prenosi Telegraf.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Radojko Stojković

Radojko je imao tešku detinjstvo jer je kao beba ostao bez oca, a majka mu je došla iz siromašne porodice.

- Rođen sam na kraju Drugog svetakog rata, ostao sam bez oca kad sam imao sedam meseci. Odrastao sam sa majkom u jednoj čatmari, kao dete iz šume pušteno u svet da se snalazi. Sam sam sebi bio učitelj na harmonici, kasnije sam pevao, pisao i komponovao pesme za sebe i kolege - pričao je on, a prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading