ŽELEZNICE IZDALE UPOZORENJE: Ko samo priđe ovom MESTU, može da STRADA! Na relaciji Rakovica-Jajinci visoki napon sutra!

Autor: Republika

Vesti

21.12.2021

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Infrastruktura železnice Srbije" obaveštava javnost i upozorava da će u sredu, 22. decembra, u 15 sati, pod napon biti stavljena stabilna postrojenja električne vuče, odnosno kontaktna mreža na pruzi Rakovica – tunel "Straževica" – Jajinci.

ŽELEZNICE IZDALE UPOZORENJE: Ko samo priđe ovom MESTU, može da STRADA! Na relaciji Rakovica-Jajinci visoki napon sutra!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Visoki napon od 25,000 volti biće pušten kroz kontaktnu mrežu i stabilna postrojenja električne vuče duž pruge Rakovica – Jajinci, uključujući tunel „Straževica“, kao i Kijevo, saopštilo je ovo preduzeće.

Napon u kontaktnoj mreži izuzetno je opasan po ljudski život, navode iz ovog preduzeća. Zbog izuzetno visokog napona, nesreća može da se dogodi i ako se osoba samo približi kontaktnoj mreži na nekoliko metara i na taj način uđe u strujno kolo, a ne samo ukoliko dodirne kontaktnu mrežu iznad pruge.

Zbog toga je strogo zabranjeno bilo kakvo neovlašćeno kretanje u zoni gradilišta, a nakon stavljanja pod visoki napon kontaktne mreže iznad pruge Rakovica – Jajinci, nepoštovanje propisa može direktno da ugrozi ljudske živote.

Puštanje pod napon kontaktne mreže na deonici pruge Rakovica – Jajinci, deo je završnih radova na modernizaciji i rekonstrukciji pruge Jajinci – Mala Krsna, na međunarodnom železničkom koridoru 10.

„Infrastruktura železnice Srbije“ zbog toga upozorava da je strogo zabranjeno bilo kakvo neovlašćeno kretanje u zoni gradilišta i radova, jer se na taj način direktno ugrožavaju ljudski životi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading