VULIN SA PREDSTAVNICIMA POLICIJSKIH SINDIKATA: Plate zaposlenih beleže stalan rast, policajci obavljaju najteže poslove

Autor: Republika

Vesti

21.12.2021

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa predstavnicima pet najvećih policijskih sindikata o rezultatima ostvarenim tokom ove godine na polju poboljšanja uslova rada i materijalnog položaja pripadnika policije i drugih zaposlenih u Ministarstvu.

VULIN SA PREDSTAVNICIMA POLICIJSKIH SINDIKATA:  Plate zaposlenih beleže stalan rast, policajci obavljaju najteže poslove

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Predstavnici sindikata dali su apsolutnu podršku radu Ministarstva unutrašnjih poslova i ministru Vulinu, konstatovali da ulaganje u policiju i njeno opremanje nikada nije bilo na višem nivou i da policijski službenici nisu uživali veću podršku i poverenje rukovodstva MUP-a.   

Ministar se predstavnicima sindikata zahvalio na razumevanju i podršci koju su pružili i izrazio uverenje da će dobar socijalni dijalog i saradnja biti nastavljeni i u narednom periodu. 

Ministar Vulin je istakao da zahvaljujući politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ekonomskom napretku naše zemlje budžet Ministarstva unutrašnjih poslova konstantno raste, a samim tim i standard pripadnika policije.

- Zahvaljujući podršci državnog vrha plate zaposlenih beleže stalan rast, ove godine su uvećane u dva ciklusa za pet odsto, a očekuje nas povećanje primanja i naredne godine - istakao je ministar i naglasio da konstantnim ulaganjima Ministarstvo jača svoje kapacitete kroz nabavku opreme, naoružanja i unapređenja uslova rada.

Ukazao je da je ulaganje u opremu i naoružanje ulaganje u bezbednost naših pripadnika, ali i bezbednu budućnost naše dece.

- Policajci obavljaju jedan od možda najtežih poslova, što država izuzetno ceni i poštuje i trudi se da im se kroz različite projekte zahvali na požrtvovanju, borbi i rezultatima koje ostvaruju. Samo kroz projekat državne stanogradnje, koju je inicirao predsednik Vučić, velikom broju pripadnika snaga bezbednosti biće rešeno životno pitanje, prvi put posle 20 godina. Do sada je kupoprodajne ugovore zaključilo 2.275 policijskih službenika -  precizirao je ministar.

Istakao je da će obuke i stručna usavršavanja biti prioritet Ministarstva i u narednom periodu i naglasio da se više neće dozvoliti da postdiplomci Kriminalističko-policijskog univerziteta  rade sa nižim stepenom obrazovanja, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu.

- Tu grešku smo ispravili i njih 547 promovisano je u čin zastavnika i poručnika sa odgovarajućom stručnom spremom. Mi ulažemo u budućnost, u mlad kadar koji će sutra rame uz rame sa starijim kolegama brinuti o bezbednosti naroda i biti stub i oslonac Srbije - naglasio je ministar. 

Ministar je ukazao da pored brige o aktivnom sastavu, Ministarstvo vodi računa i uvek će brinuti o srodnicima i deci svojih pripadnika koji su stradali obavljajući svoju dužnost.

- Tokom ove godine u radni odnos primljen je 101 srodnik poginulih i ranjenih policajaca, a 168 dece, mališana naših kolega, su stipendisti Ministarstva unutrašnjih poslova -  kazao je ministar i naglasio da  žrtva njihovih očeva nikada neće biti zaboravljena.  

Sastanku su prisustvovali predstavnici Nezavisnog sindikata policije, Sindikata srpske policije, Policijskog sindikata Srbije, Nezavisnog policijskog sindikata i Sindikata vatrogasaca Srbije.

Video materijal možete preuzeti sa FTP servera MUP-a.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dera

21.12.2021 17:35

A ja mislio rudari obavljaju najteži posao.