OVO JE NEISPUNJENA ŽELJA SLOBODANA PAVLOVIĆA! Neimar i dobrotvor tragično nastradao u SAD: O njegovom životu snima se film!

Autor: Republika

Vesti

17.12.2021

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je običan čovek, jednostavan i dobar. Pun emocija i empatije. Uvek je davao a nikada nije uzimao. Zidao je i gradio. Verovao je da treba da budemo praktični, da može da promeni svest ljudima - da možemo da radimo i gradimo.

OVO JE NEISPUNJENA ŽELJA SLOBODANA PAVLOVIĆA! Neimar i dobrotvor tragično nastradao u SAD: O njegovom životu snima se film!

Foto: Marko Marić

Ovako o biznismenu iz Republike Srspke Slobodanu Pavloviću, koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u SAD, govori Bojan Dragićević, beogradski TV producent koji o Pavlovićevom životu sprema dugometražni film.

- U šoku sam, sve me je ovo poremetilo. Plan je da film o burnom životu Slobodana Pavlovića, srpskog dobrotvora i neimara bude gotov do februara. Nadam se da ćemo to uspeti da postignemo - kaže Dragićević za Republiku.

Republika

Foto: Slobomir univerzitet

 

Graditelj

Prema njegovim rečima, iznenadna smrt Pavlovića je nenadoknadiv gubitak za ceo srpski narod.

- Kad je leva ruka davala, desna nije primećivala. E, takav je bio Slobodan Pavlović. Sagradio je prvu crkvu u svom rodnom selu Popovi kod Bijeljine, otvorio je prvi privatni univerzitet u Bosni, izgradio je prvi most u Semberiji. U Srebrenici je podigao fontanu mira, u Bihaću spomenik Filipu Višnjiću. - objašnjava naš sagovornik.

Foto: Slobomir univerzitet

 

Dragićević je za naš portal otkrio i da je Pavlović želeo da obnovi nemačku crkvu iz Novog sela, ali da će ta njegova želja okrutnom igrom sudbine ostati neispunjena.

- Kao dete je tuda prolazio sa ocem, baš u trenucima kada je crkva minirana. Rekli su im da dižu crkvu u vazduh, da će tu biti magacin. I to je ostavilo nezaboravan utisak na Pavlovića - ističe Dragićević. 

On objašnjava da je Pavlović u mladosti emigrirao u Ameriku pošto je bio veliki protivnik komunizma.

Republika

Foto: Slobomir univerzitet

 

- Tamo je imao priliku da se upozna sa raznim ljudima, biznismenima između ostalog i sa jevrejskom zajednicom. Tako je došlo i do toga da obnovi veliku Sinagogu u Doboju - podvlači Dragićević.

Nisu imali dece

Kada je reč o Pavlovićevom privatnom životu, sa suprugom Mirom imao je skladan brak ispunjen međusobnim razumevanjem i uvažavanjem.

- Nisu imali dece, ali su njihova deca bila sva deca sa ovih prostora - zaključuje naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading