NEVEROVATAN IZUM! Otkrivena zaštitna maska koja sija kad registruje koronu! (VIDEO)

Autor:

Vesti

11.12.2021

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučnici su razvili novu masku za lice koja koristi antitela noja za otkrivanje kovida-19 sijanjem pod ultraljubičastim zracima.

NEVEROVATAN IZUM! Otkrivena zaštitna maska koja sija kad registruje koronu! (VIDEO)

Foto: Printskrin

Oni se nadaju da bi ovakva inovacija mogla da doprinese lakšem testiranju na virus u kućnim uslovima.

Istraživači su otkrili da su oni koji su zaraženi koronom sijali oko nosa i usta.

Takođe su istakli da led svetlo od telefona može da bude od koristi za otkrivanje virusa. Naučnci se nadaju da će izumeti maske koje sijaju same od sebe kada detektuju kovid-19.

- To je mnogo brži i direktniji put inicijalnog testiranja od PCR testa - istakao je Cukamoto, veterinar i predsednik univerziteta.

- Antitela noja na koronu postavljena na filter za usta maske hvataju kovid 19 pri kašljanju i kijanju  - rekli su istraživači.

Takođe su uspeli da vizualizuju antigen virusa na filteru koji nosi antitela noja kada su koristili ultraljubičasto crno svetlo i led svetlo pametnog telefona.

- Ovo je čini lakim za uprotrebu, čak i kod kuće.

Stučnjaci su dodali:

- Prisustvo virusa može da se potvrdi iz maske koja nosi antitela noja koju je koristila osoba zaražena koronavirusom osam sati.

Cukamoto je otkrio da je shvatio da ima koronu nakon što je nosio ovu novu masku osam sati. On je proučavao nojeve dve decenije pokušavajući da prilagodi njihov imunitet u borbi protiv pričijeg gripa, alergija i drugih bolesti.

Pre ove maske uspeo je da napravi onu koja otkriva ptičiji grip. Još uvek nije otkriveno koliko koštaju nove maske za detektovanje Kovid-19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Janko

11.12.2021 13:06

Odličan izum.