MAGARAC MIHAJLO VIŠE NE PLAČE: Ima novi dom, neće ići u KLANICU, ali ponovo mu je POTREBNA POMOĆ

Autor: Republika

Vesti

09.12.2021

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za desetogodišnjeg magarca Mihajla, koji je zaplakao krupnim suzama kad su ga spasili odlaska u kasapnicu, zna cela Srbija!

MAGARAC MIHAJLO VIŠE NE PLAČE: Ima novi dom, neće ići u KLANICU, ali ponovo mu je POTREBNA POMOĆ

Foto: magarac

Mnogi su lično donirali novac kako bi usplahirana životinja našla bolji dom i to se nedavno i desilo u udruženju Zoo planet Niš.

Neobičnog magarca od sigurne smrti spasao je Dušan Stojanović, diplomirani stočar, koji u svom posedu sada ima pet magaraca, a ukupno 180 životinja, tj. više od 30 vrsta.

- Privikao se na druge životinje, druži se sa ponijima, psima, kozicama, a naravno i sa našim volonterima - započeo je priču Dušan za Kurir.

Dušan otkriva da je Mihajlo umiljat, da voli da se mazi, da dobija poslastice...

- U početku je bio nepoverljiv, npr. dajemo mu šargarepu ili jabuku, koje verovatno nikad u životu nije probao, nije znao šta je, a sada ih obožava. Kad god vidi da neko dolazi sa hranom, odmah prilazi da se mazi i uzme poslasticu - naveo je Stojanović.

U ovom zoo kutku, magarac Mihajlo je jedan od najvoljenijih i najveselijih stanara, naglasio je sagovornik Kurir televizije.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen/Ušće medija

 

 

 

Dušan je podsetio na neobičnu evakuaciju magarca koju nije doživeo za 12 godina bavljenja zaštitom životinja.

- Saznao sam za situaciju da se Mihajlo nalazi u selu pored Niša i da je plan njegovog vlasnika da ga da u klanicu. Otišao sam tamo, razgovarali smo u blizini Mihajla i u trenutku kada mi je objašnjavao odakle je stigao, šta i kako i da li ću ga uzeti, Mihajlo me je pogledao, počeo da ispušta zvuk i naslonio mi glavu na stomak - podsetio se Dušan.

Prema njegovim rečima, Mihajlo je tokom transporta počeo da plače.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen/Ušće medija

 

 

- Baš je vukao prethodnog vlasnika, nije hteo da uđe u prikolicu, a kad je ušao primetio sam suze. Kapljale su mi na rukama, pomazio sam ga i rekao mu da ide na bolje mesto i da može da prestane da plače - prepričao je emotivni momenat.

Inače, u Zoo planeti u toku je akcija "Spremamo zimnicu" prikupljanja novčane pomoći kako bi životinje imale hranu i tople prostorije preko zime.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading