NIŠTA IM NIJE SVETO! Lažni ekolozi predvođeni Đilasom tajkunom primorali porodicu sa devojčicom i bebom da napuste vozilo (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

04.12.2021

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Građani koji su se danas okupili i blokirali saobraćajnice u Beogradu i u više gradova Srbije razišli su se posle 16.00 časova, a saobraćaj normalizovao.

NIŠTA IM NIJE SVETO! Lažni ekolozi predvođeni Đilasom tajkunom primorali porodicu sa devojčicom i bebom da napuste vozilo (VIDEO)

Foto: Printskrin

Protesti koje su organizovala ekološka udruženja od 14.00 časova nezadovljni zakonom o referendumu i o eksproprijaciji protekli su bez većih incidenata. Međutim, pojedini nisu mogli do svojih odredišta.

Usled blokade roditelji jedne devojčice i bebe bili su prinuđeni da napuste svoje vozilo i ostave ga u koloni.

Naime, oni su bili zaglavljeni u blokadi i nisu mogli više da budu u kolima sa decom, te su ih užurbano napustili i sa devojčicom i bebom u korpi otišli peške dalje.

Bili su blokirani i kružni tok Slavija, Brankov most, Pančevački most, Pupinov most, kao i kružni tok kod Opštine Novi Beograd. Iako je bilo najavljeno, blokade autoputa kod Bubanj potoka nije bilo.

 

Dvočasovno okuplljanje zavreno je i u drugim gradovima kao što su Šabac, Čačak, Novi Sad, Subotica, Niš, Novi Pazar, Kragujevac, Kruševac. Demonstranti su, između ostalog, uzvikivali "Znamo da ne damo" i "Rio Tinto napolje".

Građani, koji protestuju protiv Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, blokirali su danas više saobraćajnica u Beogradu i drugim gradovima Srbije, na poziv organizacija "Kreni Promeni" i više ekoloških udruženja.

(Republika/Telegraf)

Komentari (0)

Loading