OTAC I ĆERKA IZ VELIKOG GRADIŠTA ZA SAT VREMENA PREMINULI OD KORONE: Lečili se kod privatnika, u kovid ambulantu došli prekasno

Autor:

Vesti

10.11.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac i ćerka iz Velikog Gradišta Jovan (58) i Gorica (38) Stanojević preminuli su od posledica korona virusa u razmaku od samo sat vremena.

Republika

Foto: Tanjug

Kovid bolnica

 

Oni su se zarazili na proslavi koju su pravili u porodičnoj kući, a u kovid ambulantu su se javili prekasno. Sanitetom su hitno upućeni u bolnicu u Požarevcu, ali uprkos velikom trudu lekara, za svega sat vremena od prijema umrli su oboje, piše Informer.

Porodica Stanojević je godinama živela u Beču. Prošlog meseca, pričaju komšije, došli su u posetu rodbini u Gradište.

- Stanojevići su doputovali na nekoliko dana da obiđu familiju. Ali, nažalost, korona im je poremetila planove. Oni su organizovali proslavu u svom domu, posle koje su se zarazili. Lečili su se u privatnoj lekarskoj ordinaciji, a u kovid ambulantu su se javili tek kada su bili u jako lošem stanju. Odmah su prevezeni u bolnicu u Požarevcu u pratnji dva doktora, ali nije im bilo spasa - kaže najbliži komšija porodice Stanojević i dodaje:

- Čim su stigli u Požarevac, umrli su u roku od sat vremena, prvo Gorica, a onda odmah za njom i njen otac Jovan. Velika tragedija zadesila je ovu porodicu! Preminuli su u četvrtak uveče, a sahranjeni već u subotu.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Dr Radmilo Janković

 

Zamenik direktora Kliničkog centra u Nišu prof. dr Radmilo Janković kaže da lečenje u privatnim ordinacijama može da bude jako problematično.

- Ne zbog samog lečenja i novca, nego što se tamo uglavnom ne leče pacijenti kako treba. Odnosno, terapija koja se daje prilično odskače od protokola lečenja koji se primenjuje u državnim institucijama. Pacijenti kod privatnika često, osim tone različitih antibiotika, ne dobijaju terapiju koja je efikasna... Neki onda, nažalost, u bolnice dolaze kasno, kada bolest već uznapreduje i dešava se da na kraju preminu u državnim ustanovama - objašnjava on i dodaje:

- Dali smo nalog da se u svim otpusnim listama i umrlicama navodi da su se pacijenti lečili privatno i šta su tamo primali od terapije kako bi se odgovornost podelila. Suviše dugo zdravstveni radnici u Srbiji trpe pritiske, a to nije u redu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Marko

10.11.2021 10:52

Da li će ta privatna ambulanta biti zatvorena?Oni nemaju pravo da primaju covic pacijente. Zna se da je lekar u toj ambulanti,privatnoj,zaposlen i u društvenom sektoru?!

Kale

11.11.2021 12:40

@Marko - To su ti što ne veruju lakarima iz državnog sektora , imaju dosta novaca pa trče kod privatnih lekara....Kad se to da na zlo , onda ih evo , mole opet državni sektor za pomoć.......I izaberu smrt ....

Rokalj

10.11.2021 18:21

Odkada antibiotici lece viruse? Dosta lazi. Dosta prevare. Ovo je hemijsko bioloski rat.

Gedjovan

11.11.2021 03:08

Zalosno i tuzno , nije vazno koje kriv . Ako se sumnja da su dobijali pogresnu terapiju treba sankcioniaati doktora. Ako doktor radi i u drzavnoj klinici jos je gore po njega. Srbija nema dobre privatne klinike one se jako jadne. Mozda imaju bolji smestaj ali sve teze sliucajeve rade u drzavnim klinikama. Dali su ove osobe bile vakcinisane , to bi trebali da nam kazete.