ZAKULISNE IGRE PRED SEDNICU DVT: Otkrivamo, u toku je žestoka borba za apelacionog tužioca u Kragujevcu

Autor: Republika

Vesti

03.11.2021

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedinici iz pravosuđa na sve načine pokušavaju da pred današnju sednicu Državnog veća tužilaca izvrše pritisak i smene sa mesta Apelacionog tužioca Milijanu Dončić i na njeno mesto postave Ljubišu Dragaševića, saznaje Republika.

Foto: printscreen

Zbog njega se igraju zakulisne igre u Apelacionom sudu u Kragujevcu: Stanislav Dukić

Kako tvrde naši odlično obavešteni izvori upućeni u zakulisne igre pred sednicu DVT, Dončićevoj se kao neoprostiv greh zamera to što je podnela zahtev za pokretanje disciplinskog postupka protiv Stanislava Dukića, bivšeg člana DVT, zbog vređanja policajca iz Novog Pazara u jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu.

Dončićka je za srce ujela nekadasnju sivu eminenciju srpskog pravosuđa Stanislava Dukića, a to se ne prešta. Nemam dilemu da je baš zato i pokrenuta specijalna zakulisna radnja protiv nje, a sve treba da rezultira njenom smenom - objašnjava naš sagovornik.

Kako on objašnjava, prljava igra protiv Dončićeve zapravo je poslednji trzaj "žute hobotnice", odnosno ostataka pravosudnog mehanizma Demokratske stranke koja je do 2012. godine gospodarila Srbijom.

Inače, kao što je Republika već pisala, Dončićeva je šest godina vodila Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu, a na tu poziciju 2014. je postavljena sa mesta zamenika javnog tužioca ovog tužilaštva.

Sa druge strane, njen protivkandidat na nedavno raspisanom konkursu za izbor javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu, bio je opštinski javni tužilac u Novoj Varoši, viši javni tužilac u Užicu i zamenik javnog tužioca AJP u Beogradu.

Za razliku od nje, on je u medijima prozivan zbog neuspele reforme pravosuđa 2009. godine.

- Dončićeva je radila svoj posao profesionalno i ostvarila je odlične rezultate. S druge strane, Dragašević je bio član DVT 2009. godine i učestvovao je u neuspeloj reformi pravosuđa koja je bez posla ostavila 836 sudija i 75 zamenika tužilaca, a državu koštala čak 11 milijardi dinara! Međutim, blizak je prijatelj državnog tužioca Stanislava Dukića, poznatog po brojnim skandalima i aferama, koji ga praktično i gura - kaže izvor Srpskog telegrafa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading