NISTE JOŠ DOBILI 30 EVRA? Evo kako da proverite da li će leći novac!

Autor: Republika

Vesti

02.11.2021

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penzioneri, korisnici socijalne pomoći i zatvorenici u Srbiji juče su dobili državnu pomoć od 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, a danas i sutra će novac leći na račun građana koji su se prijavili za ovu vrstu pomoći.

Republika

Foto: idp.trezor.gov.rs, pixabay

Lako možete proveriti status prijave

Isplata drugih 30 evra pomoći države za one koji su se prijavili počela je juče, a oni koji su se prijavili, a nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, lako mogu da provere da li su uneli ispravne podatke, odnosno da li će im novac biti uplaćen.

Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija "Provera statusa prijave". Ovde unosite svoj JMBG i broj lične karte, i odmah ćete dobiti informaciju.

Lepa vest za sve je da će država još jednom pomoći svim punoletnim građanima, koji će dobiti još 20 evra, i to već narednog meseca. Od Nove godine stiže i povećanje za zaposlene u javnom sektoru, najviše za radnike u vojsci, zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

KALENDAR ISPLATE NOVČANE POMOĆI

1. novembar penzioneri, korisnici socijalne pomoći, zatvorenici 30 evra

2-3. novembar ostali punoletni građani 30 evra

U toku decembra svi punoletni građani 20 evra

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će novac biti uplaćen na račune više od 5,7 miliona građana, od čega 1,6 miliona penzionera.

- Svako će dobiti po 3.527 dinara! Građanima koji su, nakon što su dobili prvi deo novčane pomoći od 30 evra u maju mesecu, promenili banku i ugasili račun u prvobitnoj banci biće otvoren namenski račun na koji će im biti uplaćen drugi deo novčane pomoći - napomenuo je on.

Sredinom decembra planirana je i isplata dodatnih 20 evra, a Mali je detaljno objasnio ko će i na koji način morati da se prijavi za novu državnu pomoć.

Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra ne treba da se prijavljuju za dodatnu pomoć od 20 evra, jer će im ona biti automatski uplaćena u decembru. Takođe, ni korisnici penzija, primaoci socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju - napominje on i dodaje:

- Ostali punoletni državljani Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, koji se prethodno nisu prijavili za dva puta po 30 evra, a sada žele da dobiju dopunsku pomoć u iznosu od 20 evra moći će da se prijave na portalu Uprave za trezor, idp.trezor.gov.rs, u periodu od 15. do 30. novembra. Takođe, svi oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište ili ličnu kartu treba da se prijave ukoliko žele pomoć - istakao je ministar finansija.

POMOĆ PENZIONERIMA

Novembar - 30 evra pomoći

Decembar - 20 evra pomoći
Januar - povišica od šest odsto
Februar - 170 evra pomoći (20.000 dinara)

UKUPNO 235 EVRA

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading