MASAKR ZBOG VLAŠKE MAGIJE! Hit serija "Crna svadba" podsetila na zločin koji je Srbiju zavio u crno! JEZIVA PODUDARNOST!

Autor:

Vesti

02.11.2021

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psihološka triler serija "Crna svadba" koja je privukla veliku pažnju javnosti, mnogima je uterala strah u kosti ali i podsetila na stravičan maskr u Jabukovcu zbog kog je pre 14 godina cela Srbija zanemela.

Republika

Foto: Privatna arhiva, Youtube/SUPERSTAR TV/Crna svadba

Serija "Crna svadba" bazira na masakru u Jabukovcu

Stari vlaški obred, folklorni elementi, sujeverje, istiniti događaj iz 2007. godine, masakr u Jabukovcu - sve su to jezive podudarnosti sa radnjom serije "Crna svadba" o kojoj poslednjih dana bruji Srbija.

Iako je nastala kao fikcija, serija je ponovo je otvorila bolne rane. Mnogi se još živo sećaju tog strašnog događaja koji je potresao Srbiju, od kog se žitelji Jabukovca nisu oporavili ni posle 14 godina.

Crna magija

Nikola Radosavljević koga meštani zovu Crni Kole, u vreme zločina imao je 38 godina. Kobnog dana je najpre pretukao suprugu, optuživši njenu majku da je bacila vlašku magiju na njega. Potom je pokušao da se ubije tako što je skočio u bunar, ali ga je komšija spasao. Pomahnitali Radosavljević je zatim uzeo lovačku pušku, za koju je imao dozvolu, i krenuo Ulicom Albanske spomenice u sumanuti pohod...

Komšije Branislav (57) i Draginja (55) Borongić bile su njegove prve žrtve. Sledeći su mu se na meti našli Veljko Đorđević (58), njegov sin Dragan (22) i tašta Marina Kutkurenović (75). Nakon toga ustremio se na kuću Bađikića, gde je ubio 15-godišnjeg Srđana. Siniša Bađikić (36) bacio se na sina, u pokušaju da ga telom zaštiti, ali je Nikola pucao i u njega i teško ga ranio.

Krvnik je zatim likvidirao Branislava Badejevića (31), naočigled njegove majke Bike i onda krenuo ka kući svoje tašte Anike Čogić (62). Usput je naleteo na staricu Vanucu Badarević (72), koja je ipak uspela da izbegne hitac sakrivši se iza svoje kuće, ali to nije uspela njena komšinica Jelica Banković (37). Ona je izrešetana sačmom na ulici, gde je na mestu pala mrtva. Radosavljević je na kraju upao u taštinu kuću i ubio je, urlajući da mu je "stara veštica za sve kriva". Monstrum je uhapšen sutradan na groblju, gde je, kako je kasnije tvrdio, otišao da se ubije.

Masovni ubica Nikola Radosavljević (53) prebačen je nedavno u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti "Gornja Toponica" nedaleko od Niša.

On je prethodno bio lečen u Zatvorskoj bolnici u Beogradu, pošto je utvrđeno da boluje od akutne paranoidne psihoze.

- Nikola živi u nekom svom svetu i ni sa kim ne komunicira. Za sve vreme koliko je u bolnici nikad nije pravio neke incidente i uglavnom je miran i povučen - otkriva je  nedavno sagovornik upućen u ovaj slučaj.

Već dugo niko iz porodice nije posetio Radosavljevića, koji je i dalje nesvestan onoga što je uradio pre 14 godina. Nikolin otac Petar, koji ga je jedini povremeno zvao telefonom, umro je pre dve godine.

Bolna sećanja

Meštani sela sećaju se užasa koji su preživeli, a mnogi su ostali bez svojih najmilijih.

- Bilo je to dan pred letnju slavu. Došle su komšije iz inostranstva, od kojih većina radi u Austriji, da se sastanu i vide sa rođacima, i niko ništa nije naslućivao dok oko 17 časova ulicom nisu počeli da prašte pucnji. Moja majka Vanuca Baderević izašla je u dvorište da vidi šta se događa kada je naišao komšija Nikola Radosavljević i bez razloga počeo iz lovačke puške da puca na nju. Ranjena je, ali je pobegla iza kuće i uspela da sačuva živu glavu i preživi. Ubica je potom nastavio svoj krvavi pir po komšiluku - seća se kobnog 27. jula 2007. Dragiša Burkić.

Jabukovac - mesto gde su se dogodila dva masakra

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ/ST/Đ.KOJADINOVIĆ/Instagram/Privatna arhiva

Davor Pernić optužen za ubistvo četvoro ljudi

 

Jabukovac je selo na istoku Srbije i jedino mesto u državi gde su se dogodila dva masovna zločina - prvi 27. jula pre 2007. i drugi 7. avgusta pre dve godine, a ubijeno je ukupno 13 meštana!

So na ranu Jabukovčana, koji i dan-danas pate za pobijenima, 2019. godine, tačno 12 godina posle Radosavljevića, sipao je Davor Pernić (36). On je optužen da je na salašu domaćina Raje Kazimirovića (72) hicima iz vatrenog oružja ubio Raju, njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Zeljko

02.11.2021 18:56

Kako vas nije sramota da plujete po VLASIMA! Napravite seriju za vase srbende ima ih puno! Npr. Ovaj sto kasapio i mleo ljude i taj je radio sa vlaskom magijom!! Srbi su sami sebi neprijatelji najveci! Uvek ste ponizavali vlage govna smrdljiva!

Odgovori 7 29
Dada

02.11.2021 19:30

@Zeljko - I ti si za ludaru sto posto.

Odgovori 28 4
Deny

02.11.2021 23:30

@Zeljko - I ti si Srbin ,prijatelju ,ne psuj Srbe Ako nisi razumeo ,gde god da se u svetu nesto desi uvek se pominje lokalno stanovništvo i njihove navike ,običaji ili neka legenda vezana za njih ,tako da ovo nema veze sa Vlasima ,imam mnogo prijatelja iz Kladova i Negotina koji sebe smatraju najvećim Srbima ,a tebi ako smetaju Srbi idi brate gde ti lepše

Pera

03.11.2021 03:05

Pitanje je ko je bolesnom čoveku dao dozvolu za pušku