Borbenost i pamet uvek idu zajedno: U Matematičkoj gimnaziji održan šah meč između učenika ove škole i Šahovskog kluba "Borba" (FOTO)

Autor:

Vesti

29.10.2021

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U cilju promocije šaha, danas je u Matematičkoj gimnaziji održan meč između učenika ove škole i Šahovskog kluba "Borba". Meč je prvim potezom otvorila naša najpoznatija šahistkinja, velemajstor Alisa Marić, inače bivša učenica Matematičke gimnazije.

Republika

Foto: Borba

 

Kao bivši đak ove gimnazije, izuzetno mi je drago što sam ovde danas, i nadam se da je ovo samo jedan u nizu meč, i da će ih ubuduće biti više, a u cilju promocije šaha, pogotovo i među mlađim generacijama - izjavila je Alisa Marić.

Republika

Foto: Borba

 

Kao podrška, ispred Šahovskog saveza Srbije, događaju je prisustvovao i generalni sekretar ŠSS Andrija Jorgić koji je istakao da nije slučajno što je ŠK Borba izabrao Matematičku gimnaziju, s obzirom da borbenost i pamet idu jedno uz drugo. Direktorka gimnazije Mirjana Katić,koja je i sama uzela učešće kao takmičar ovog meča zahvalila se Borbi i istakla da će i ubuduće ove dve ustanove sarađivati i zajednički promovisati šah.

Foto: Borba

 

Iako rezultat nije bio u prvom planu, meč je završen pobedom ŠK Borba, rezultatom 12:6.

Foto: Borba

 

Podsećanja radi,Matematička gimnazija ove godine obeležava 55 godina postojanja, dok "Borba" ide u susret svojoj stogodišnjici.

Republika

Foto: Borba

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading