BAKIROVO LUDILO NE PRESTAJE: Izetbegović uporedio Dodika sa Karadžićem, tvrdi da će IZAZVATI SUKOBE u regionu!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.10.2021

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića traži od zemalja garanta Dejtonskog mirovnog sporazuma i Kancelarije visokog predstavnika da preduzmu, kako navode, odlučne i konkretne aktivnosti kako bi se sprečila eskalacija kojom preti Milorad Dodik, poredeći ga pritom sa Radovanom Karadžićem.

Republika

Foto: Profimedia

Bakir Izetbegović

- Takva reakcija izostala je kada je slične korake ''91. i ''92. godine poduzimao Radovan Karadžić i to je rezultiralo užasnim sukobom, ratnim zločinima i genocidom - saopšteno je iz SDA.

Pozvali su da tadašnja greška ne bude ponovljena.

Povod za ovaj zahtev je jučerašnja sednica Glavnog odbora SNSD-a, na kojem je usvojena deklaracija, koju SDA tumači, kako navode, pretnjom da će se u najskorijem periodu Republika Srpska povući iz svih državnih institucija ili većine, te da će, između ostalog, formirati vojsku.

Smatraju da su zvanični dokumenti koje je usvojio Glavni odbor SNSD-a, u kojima se najavljuje neustavno ukidanje zakona BiH, zabrana delovanja državnih institucija na teritoriji entiteta Republike Srpske upotrebom sile, "predstavljaju najozbiljniji nasrtaj na ustavnopravni poredak BiH i direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma".

"Sadržaj Informacije o prenesenim nadležnostima RS-a na nivo Bosne i Hercegovine i postupku vraćanja nadležnosti i Deklaracije o ustavnim principima i Zaključaka Glavnog odbora SNSD-a, predstavljaju potvrdu namere režima Milorada Dodika da izazove sukobe i ugrozi stabilnost i mir u Bosni i Hercegovini, a posledično i u celom regionu", navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Primus

29.10.2021 20:55

BAKIREBA, ako si stavio perje u guzicu – ne znači da si petao

Sladjan

30.10.2021 12:30

Nije ovo kao 90 tih godina.....sada rat narod neće!jer nije više Bošnjacima Srbima,do ubijanja!!!!a političare iz Bosne gledamo kao klovnove koji žive u tim godinama,na račun naroda i punih džepova!!!!kraj priče

Boško

30.10.2021 22:17

Veći i zatucaniji ludak ne postoji na Balkanu od Bakira Izmetbegovića. Takav mu je bio i rahmetli babo. Izmet.

Cvrle

04.11.2021 00:18

@Boško - Tako je. Fekalija Izmetbegović !