MILORAD STANIVUKOVIĆ SE ČAK 65 DANA BORIO SA KORONOM! Preživeo respirator, ozdravio, ali ipak ne može kući! EVO I ZAŠTO!

Autor:

Vesti

28.10.2021

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Stanivuković (72) apsoludni je rekorder u VMC Karaburma po dužini lečenja od kovida, jer je celih 65 dana borio protiv ovog virusa.

Republika

Foto: Tanjug

Miloradu Stanivukoviću korona je razorila pluća, Ilustracija

Milorad pre nego što se zarazio nije imao nikakvih problema sa zdravljem, štaviše, bio je u odličnoj formi.

- Do pre tri meseca sam igrao tenis. Zdrav i prav. A sad užas - kaže za Kurir Milorad.

Milorad je preživeo respirator, a sada je prikačen na kiseoničku masku.

Nevakcinisan je i ne želi o tome da razgovara. Sunca ni meseca nije video 65 dana i konačno mu je vreme da izlazi. Al' ne kući.

- Jesam li se izvukao, doktore - tim rečima dočeka dr Udovičića.

- Ma izvukao si se. Samo moraš na Kliniku za pulmologiju jer ti je virus toliko oštetio pluća, ne možeš da živiš bez kiseonika. Oni će ti nastaviti proces lečenja do oporavka tvojih pluća, pa ćeš možda moći samostalno da dišeš, bez kiseoničke maske. Bio si u intenzivnoj, bio na respiratoru na "ful fejs" masci s maksimalnom podrškom, sada ti smanjujemo kiseonik. Pluća su ti se donekle oporavila, ali sada je stagnacija - objašnjava mu doktor, prenosi Kurir.

- Nisu 100 posto - upita Milorad.

- Ma kakvi sto posto. Neće nikad. Ideš na pulmologiju da vide da li ćeš nastaviti i kući da živiš s kiseonikom. Najverovatnije će ti obezbediti koncentrator kiseonika i kući ćeš s njim. Nema potrebe da ležiš u bolnici, a potrebna su ti recimo 3-4 litra kiseonika. Zauzimaš krevet nekome, a nema nikakve terapije osim kiseonika. Do toaleta ćeš verovatno moći bez kiseonika. A postoji mogućnost da se kasnije, možda posle mesec, dva potpuno odvojiš i vratiš normalnom životu - priča dr Udovičić.

Čovek u neverici. Zaćuta.

- Milorade, sa 65 dana provedenih u postelji rekorder si ove bolnice - doktor Udovičić obznani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading