PRIČA MALOG DRAGOSLAVA (9) JE RASPLAKALA SRBIJU, A SAD JE KONAČNO DOBIO TOPLU SOBU: Živeo sa majkom u teškim uslovima (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

27.10.2021

10:07

Priča o devetogodišnjem Dragoslavu iz ivanjičkog sela Kušići prošle godine obišla je Srbiju. Nakon što mu je preminuo otac ostao je sam sa majkom i preživljavao u veoma teškim uslovima.

Foto: RINA

Mali Dragoslv konačno u toplom

Kućerak je bio trošan, a krov sa svakim jačim snegom pretio da se sruši. Ipak ovaj dečak imao je samo jednu želju - da dobije ovcu ili kozu, a dobri ljudi su mu to tada i ispunili. Međutim, dobrom delima tu nije bio kraj jer se Dragoslav sa majkom uselio u renoviranu kuću u kojoj ima sve uslove za normalno odrastanje. Osmeh na njegovom licu rekao je više od hiljadu reči.

- Mnogo sam srećan, najviše mi se sviđa računar i to što je u kući sada toplo. Moći ću nekad i drugare da pozovem kod mene - rekao je za RINU mali Dragoslav.

U izgradnju kuće za ovog dečaka iz Kušića uključila se viber grupa Dobri Samrajanin i lokalna samouprava iz Ivanjice. Prvo su pomagali dopremajući hranu, drva, kućne aparate a zatim je počela i izgradnja kuće.

- Pre skoro godinu dana smo prvi put bili kod Dragoslava i danas kad se useljava u svoj novi dom i nama je srce puno. Pred nama nije bio lak zadatak, jer je zbog lošeg puta bilo jako zahtevno transportovati sav potrebni materijal do kuće. Uspeli smo zahvaljujući ljudima dobre volje, a kad vidimo da su Dragoslav i njegova majka srećni znamo da smo ispunili cilj. Želimo da odrasta bezbrižno, da ima uslove i svakako ćemo i dalje pomagati i truditi se da izraste u dobrg, vrednog i poštenog čoveka - izjavio je je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Inače, ovo nije prvo dobro delo viber grupe Dobri Samrajanin koja je do sada pomogla na stotine ljudi, nahranila gladne i skućila siromašne. Do sada su podigli deset kuća, a u planu je izgradnja još jedne u Močiocima. Kuću će dobiti majka osmoro dece koja je nakon pogibije muža ostala sama sa njima.

Komentari (0)

Loading