ONA JE NAJSTARIJA STANOVNICA SRBIJE! Ima 107 godina i još pere veš na ruke i obrađuje baštu!

Autor: Republika

Vesti

24.10.2021

20:50

Baka Ilonka nedavno je napunila 107 godina i najstarija je stanovnica Srbije.

printskrin

Baka Ilonka je najstarija stanovnica Srbije

 

Ilonka je rođena je u Bačkoj Topoli, u vojvođansku prestonicu došla je sa 16 godina, i od tada živi u novosadskom naselju Satelit.

 

Baka Ilonka Kovač 19. oktobra napunila 107 godina, i ona je zvanično najstarija stanovnica Novog Sada i Srbije.

 

Super baka je postala prava atrakcija kada je punila 104. godina, a tom prilikom izjavila je rečenicu koja je obišla sve društvene mreže.

Kad sam napunila 100 godina, rekla sam mu: "Do sad sam ja to radila, a sad sam spremaj svoju sobu! – nasmeijala je sve tada Ilona Kovač jer su reči bile upućene njenom sinu osamdesetogodišnjaku.

Baka Ilonka je rođena u Bačkoj Topoli, a u Novi Sad je došla sa 16 godina. Danas živi na Satelitu. Sin je neženja i živi s njom. Od ćerke je dočekala i čukununuka, međutim, niko od njih ne živi u Novom Sadu.

Uvek sam živela skromno, pa i danas, ne pijem čak ni kafu. I treba uvek mnogo raditi, biti u pokretu. Ja sam celog života mnogo radila, noću kad nisam mogla da spavam, vezla sam ručne radove. I danas obrađujem svoju malu baštu, niko mi ne pomaže.

- Usisam, ispeglam, kuvam, veš ne stavljam u mašinu, perem na ruke… Jeste teško, ali sve uradim sama. I ja se čudim kako toliko dugo živim. Više puta sam osetila da je došao kraj, ali, evo, i dan-danas sam tu. Nikad se ne zna unapred, to je trenutak u kojem se nešto dogodi ili ne” - priča baka Ilonka, prenosi Alo.

Komentari (1)

Loading
Mila

25.10.2021 00:37

Zivela ti nama bako jos dugo, i hvala Bogu na tome.. Pozdrav