DOKTOR KON NEZADOVOLJAN: Epidemiolog govorio o kovid propusnicama, EVO ŠTA JE PORUČIO!

Autor: Republika

Vesti

21.10.2021

09:37

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon govorio je u Jutru na TV Prva o poslednjoj odluci donetoj u sredu, uvođenju kovid-propusnica.

printskrin

Predrag Kon

 

Kon je pozdravio mere ali i poručio: Nisam zadovoljan, ne zato što sam nezadovoljnik kao čovek, ve zato što mislim da ove mere neće biti dovoljne.

- Mi smo tražili da sve što nije neophodno bude zatvoreno posle 17 sati. I da nakon tog vremena bude zabranjeno javno okupljanje - rekao je Kon o stavu medicinskog dela Kriznog štaba.

- Pozdravljam i kao član štaba i epidemiolog propusnice. Primenjivaće se prvenstveno u noćnim klubovima. To je pre svega tehnička stvar - rekao je epidemiolog.

Bitno je da je urađena edukacija i priprema za sve inspekcije i komunalne policije koje će raditi na kontroli. Ono što je bitno je zaoštravanje kontrole, rekao je Kon.

Istakao je da se insistiralo da to bude javno objavljivano ko krši.

Prve efekte uvođena kovid-propusnica lično kaže da je skeptičan da će se uskoro videti, jer se uvode za objekte pose 22 sata.

- Mi imamo situaciju da pred nama je sezona slava, zima, meseci kada je vrlo aktivan ovaj virus. Najmanje dve nedelje pred nama je slična situacija kao sada - kazao je on.

Ispod 20 godina je sada preko 20 odsto pozitivnih, što ukazuje da se virus žestoko spustio u populaciji među školskom decu, i imamo nažalost smrtni ishod. Ne može da kaže da se nešto bolje očekuje.

- Zato smatram da je dobro postavljeno pitanje da li da se uvede onlajn nastava - ocenio je Kon.

Komentari (1)

Loading
Doki

21.10.2021 09:42

Znaci korona ne radi pre 22h 🤣🤣🤣😅😅