BAHATO! Šolakova televizija brutalno krši zakon i ne poštuje gledaoce: BEZOBRAZLUK SPORT KLUBA!

Autor: Republika

Vesti

20.10.2021

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gledaoci takozvanog SK nisu mogli da uživo isprate uzbudljivu završnicu utakmice Hamburg - Partizan u Evrokupu, koju ova TV uopšte ne bi ni smela da prenosi

Foto: KK Partizan/printscreen

Dragan Šolak

Prvo su kršeći zakon za sebe prisvojili TV prenose utakmica košarkaša Partizana i Crvene zvezde u evropskim takmičenjima, a onda su gledaocima uskratili pravo da uživo vide najuzbudljiviju završnicu meča!

Naravno, radi se o Sport klubu, televizijskom kanalu pod okriljem Junajted grupe i Dragana Šolaka.

Takozvani SK ekskluzivno prenosi utakmice naša dva najpopularnija košarkaška kluba u Evroligi i Evrokupu, jer je nosilac tih prava Junajted grupa brutalno prekršila Zakon o elektronskim medijima i uopšte nije ponudila da ih otkupi neka od televizija sa nacionalnom frekvencijom, pre svega RTS. Ako želite da gledate Zvezdu i Partizan u Evropi, umesto da to bude besplatno, to jest bez dodatnih troškova, morate ili da budete korisnik SBB-a ili da platite za njihov striming servis.

Ali, čak i ako pristanete na ovaj “reket”, uopšte nije sigurno da ćete utakmicu zaista gledati! Naime, Šolakova televizija SK je u utorak uveče ostavila svoje gledaoce bez mogućnosti da vide sam kraj utakmice Hamburg - Partizan u Evrokupu, nekih pola minuta pre kraja (mada realno je trajala još pet minuta), dok su Nemci iz sve snage pokušavali da preokrenu rezultat, a crno-beli se grčevito branili! 

Došlo je do “prekida signala”, koji nije pušten do kraja utakmice, da bi voditelj iz studija u emisiji posle meča bezobrazno prokomentarisao: “Eto, mogli ste da vidite sve šta se dešavalo”, po gebelsovskom principu “verujte meni, ne svojim očima”, čak se nije ni izvinio gledaocima zbog neprijatnosti.

Bahatostima Šolakovih monopolista nema kraja! 

RTS je tako nedavno saopštio da u Junajted grupi čak uopšte nisu hteli da prime zvanično pismo direktora Dragana Bujoševića sa molbom da “Luksemburžani” srpskom Javnom servisu po komercijalnim uslovima prodaju prava na utakmice fudbalera Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Prethodno, Junajted grupa je odbacila molbe RTS-a da otkupi prenose utakmica finiša Evropskog prvenstva u fudbalu.

Nepoštovanje zakona, nepoštovanje i reketiranje gledalaca… a svaka normalna konkurencija poput Arena Sport kanala im je “gušenje slobode medija”. Što bi rekao Đorđe Balašević, prekardašilo!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
da li smo nojevi

20.10.2021 11:58

Pa ako krše zakon, nekaih neko procesuira.Za film "Toma" policija je bila ekstra brza i uhapsila "pirata" i pretila da pohapsi obične ljude i da je kazna do 5 godina.