MEDVEDI URNISALI STADO OVACA VLADIMIRA STOJKOVIĆA NA GOLIJI! Neverovatno kako su upali u štalu! KO PRAVI KRIMINALCI, SVI U ŠOKU!

Autor:

Vesti

14.10.2021

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starina Vladimir Stojković (89) iz Brusnika na Goliji u noći između ponedeljka i utorka ostao je bez šest ovaca koje su mu zaklali i pojeli medvedi – pošto su provalili u njegovu štalu.

Republika

Foto: Printskrin

Medevedi su upali u štalu na Goliji i šest ovaca pojeli

Neretko se dešava da medvedi napadaju stada u pustim, zabitim golijskim selima, ali to se do sada događalo na pašnjacima i u torovima, ne pamti se ikada da su zveri upale u zatvoren objekat. I to pošto razvalili deo krova i zida, prenosi Blic.

Stojković je u utorak ujutro, kao i svakog dana, pošao da štali, 200 – 300 metara udaljenoj od kuće, da pusti ovce.

- Čim je otvorio vrata stado je, kao stampedo, jurnulo napolje i razbelažo se po livadi i šumi. Znao je da su ovce istrčale preplašene, ali ne i zbog čega. A onda je jednu našao zaklanu i primetio rupu na mestu gde se spajaju krov i zid u gornjem delu štale gde se nadstrešnica spušta do zemlje - priča Vladimirov sin Ljubiša (49) zaposlen kao šumar.

Stojkovići su sa druge strane štale zatekli još jednu pojedenu ovcu, od koje su ostali samo vuna i koža. Kraj nje su našli tragove dva odrasla medveda i njihov izmet. Potom su vratili razbežale ovce i brojeći ih uvideli da nedostaju još tri.

- Nismo ih našli ni žive ni mrtve. Verovatno da su ih medvedi odvukli u šumu i pojeli. Posle dva dana od posledica ujeda i lomljave uginula je još jedna ovca. Ostale se teško kreću i jedva pasu - kaže Ljubiša Stojković.

Neverovatan je način na koji su medvedi, osetivši jeftinu gozbu, upali u štalu.

- Razvalili su deo zida i odgurali kamenje, a kako im je rupa bila tesna da se provuku proširili su je preko krova na kome su polomili dva reda crepa i pregrzili grede. Kad su napravili dovoljno širok otvor ušli su u štalu - navodi Ljubiša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Solo

14.10.2021 13:15

Pa Stojkovicu treba da obezbedis taj tor gde su ovce obivale mnogo bolje nego sto je sada ako hoces da sacuvas ijednu ovcu..To mora da bude tvrdjava a ne tor od dasaka koje verovatno nisu menjane godinama a takodje krov koji kazes nije dobro osiguran pa je Meda nasao nacina da udje..Takodje nije lose imati Pusku za svaki slucaj ako mu se nedopada ovca ...nikad se nezna koga ce meda da namirise..