PREMIJERKA BRNABIĆ O UVOĐENJU KOVID PROPUSNICA: Ta tema je još na stolu, a OVO je razlog za uvođenje!

Autor: Republika

Vesti

25.09.2021

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Njujorku da je još uvek "na stolu" tema o uvođenju kovid propusnica u Srbiji i dodala da je u Srbiji vakcinisano nešto više od 53 odsto stanovništva.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ana Brnabić za govornicom na Generalnoj skupštini UN

Premijerka Srbije je istakla bi eventualno uvođenje kovid propusnica trebalo gledati kao motivišuću meru da se ljudi vakcinišu.

- Još je na stolu tema kovid propusnica, koja se, koliko god sam pričala i ovde u Njujorku, koristi da bi se mladi motivisali da se vakcinišu. To nije mera koja će nas zaštiti od zaražavanja, pošto se možete zaraziti i napolju, već je motivišuća mera. Zato apelujem, molim, verujem u građansku solidarnost - rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja novinara posle obraćanja pred Generalnom skupštinom UN.

Ona je istakla da treba da se zapitamo koje su granice individualne slobode i šta ona u današnjem svetu u ovim uslovima znači, kao i da li treba preispitati te stvari.


- Nemam odgovor i to je pitanje za filozofe i sociologe, i čovečanstvo će se baviti ovim pitanjima. Mislim i oslanjam se uvek na ličnu odgovornost i ozbiljnost, na građansku solidarnost. Verujem i dalje u razgovor, edukaciju i apele, trenutno imamo nešto više od 53 odsto populacije koja je vakcinisana, u centralnim gradskim opštinama u Beogradu već 77 odsto vakcinisanih, tako treba i u celoj Srbiji - rekla je predsednica Vlade Srbije.

Brnabićeva je navela da kod mladih od 18 do 30 godina starosti ima samo 21,5 odsto vakcinisanih, što je ljudski poražavajuće.

- Moji bratanci su se vakcinisali, pokažite da verujete u to, i da je to bezbedno - poručila je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading