PLEMENITO DELO NAŠE SPISATELJICE: Kosovka deo prihoda od prodaje knjiga daje ZA LEČENJE OBOLELE DECE

Autor:

Vesti

24.09.2021

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spisateljica Kosovka Kovačević-Vukas deo prihoda svoje knjige doniraće u humanitarne svrhe.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Kosovka Kovačević-Vukas donira prihod od prodaje knjige u humanitarne svrhe

Spisateljica Kosovka Kovačević-Vukas ispričala je za portal Republika.rs da će deo profita ostvarenog od prodaje svoje knjige "Odbegle ptice" donirati u humanitarne svrhe.

Naime, Kosovka je učešćem u jednom književnom konkursu i visokim plasmanom dokazala da je talentovan pisac. Budući da nije bila u mogućnosti da samostalno snosi troškove izdavanja knjige naišla je na prepreku, ali nije prestala da veruje.

- Moja knjiga je ušla u uži krug od devet romana za nagradu, od preko hiljadu pristiglih. Iako nisam dobila nagradu, ovo sam smatrala uspehom. Imala sam sreću da mi dva sponzora izađu u susret i pomognu kad je reč o troškovima objavljivanja knjige - kaže ona.

U znak zahvalnosti jer su joj pomogli da ostvari svoj san, želela je da na dobro uzvrati dobrim, te odlučila da deo profita donira u humanitarne svrhe.

- Budući da su oni želeli da mi pomognu, odlučila sam da deo novca ostvarenog od prodaje knjige ide u humanitarne svrhe, odnosno za dete obolelo od retkih bolesti. Još uvek nije poznato koje dete će to biti, ali znaćemo čim se sakupi dovoljno sredstava - objasnila je Kosovka.

- Nekad život sredi, a nekad i mi malo pripomognemo - rečenica je iz njene knjige, a ona radi upravo to, pomaže onima kojima je najpotrebnije. Međutim, Kosovkino dobročinstvo nije jednokratno, pa tako planira da isto učini i sa svakom knjigom koju objavi, a druga se već "krčka" i čeka da ugleda svetlost dana.

O svojoj knjizi "Odbegle ptice" kaže da vraća veru, a i sama je pokazala da se trudi da učini isto za druge.

- Radnja knjige prati četiri devojke koje se suočavaju sa nedaćama života, ali su borci u srcu. Pronalaze veru u dubini duše i to u onim momentima baš kad se čini da je nema. Poruka koju želim da prenesem je da ljubav osnova svega dobrog, svih pravih vrednosti - ispričala je spisateljica i dodala da se nada da će svojim postupkom motivisati i ostale pisce da daju svoj doprinos za neki mladi život.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading