Pašalić u svojstvu posmatrača kontrolisao uslove na izborima u Ruskoj Federaciji

Autor:

Vesti

20.09.2021

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Republike Srbije Zoran Pašalić prisustvovao je u svojstvu posmatrača sprovođenju izbornog procesa u Ruskoj Federaciji za predstavnike državne Dume, regionalnih i lokalnih parlamenata, koji je trajao od 17. do 19. septembra 2021. godine.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Zoran Pašalić

Pašalić je u svojstvu posmatrača u Moskvi nadgledao uslove za održavanje izbora na poziv visoke poverenice za ljudska prava Ruske Federacije, u okviru sporazuma o bilateralnoj saradnji koji su dve institucije potpisale u novembru 2018. godine, kojim je omogućeno lakše i brže rešavanje problema građana Srbije u Ruskoj Federaciji, i Ruske Federacije u Republici Srbiji, kao i svaka vrsta pomoći i saradnje.

Tokom tri dana trajanja izbora, Pašalić je obišao veliki broj biračkih mesta i nadgledao uslove tokom samog glasanja, sa posebnim naglaskom na uslove iz domena nadležnosti ombudsmana: dostupnost biračkih mesta, glasanje osoba sa invaliditetom i lica lišenih slobode, kao i glasanje lica koja su veoma udaljena od biračkih mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading