Karavan NIS-a "Zajednici zajedno" obilazi škole širom Srbije

Autor: Republika

Vesti

16.09.2021

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedma beogradska gimnazija dobila savremeno opremljene kabinete iz fizike i biologije

Republika

Foto: Promo

 

U želji da učenici Sedme beogradske gimnazije imaju što kvalitetnije obrazovanje, kompanija NIS je u okviru programa "Zajednici zajedno 2020" donirala sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara kojima je obezbeđena savremena školska i laboratorijska oprema za eksperimentalne i ogledne vežbe iz fizike i  biologije, a kabineti su opremljeni i  računarskom opremom poput interaktivnih displeja, pametnih tabli i tablet uređaja.

Ovom prilikom gimnaziju su posetili Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću u NIS-u, a goste su dočekali i predstavnici škole koji su zajedno sa prisutnima obišli uređene kabinete.  

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, rekao je da je NIS kao velika, internacionalna kompanija dobar primer koji pokazuje da kompanije treba da ostave svoj trag i ulažu u projekte koji se ne odnose samo na poslovanje, već i na unapređenje društva u celini.

- NIS je prepoznao da u sredinama u kojima radi širom Srbije je potrebno dati nešto više, a to više su upravo projekti iz različitih oblasti koje godinama zajedno usmeravamo ka pojedincima i određenim grupacijama koji ostaju iza nas i i dalje funkcionišu. Grad i kompanija NIS su do sada realizovali 72 projekta u koje je NIS u okviru progrma "Zajednici zajedno" uložio 750 miliona dinara - istakao je Mladenović.

Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću u NIS-u,  naveo je da NIS i Grad Beograd imaju dugogodišnju uspešnu saradnju u oblasti društveno odgovornog poslovanja koja je rezultirala sprovođenjem velikog broja projekata.

- Cilj kompanije NIS i Grada Beograda bio je zajednički, podizanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Program „Zajednici zajedno“ je jedan od programa koje sprovodimo u sferi društvene odgovornosti i on je prošle godine bio usmeren na oblast obrazovanja i pre svega poboljšanje bezbednosti i digitalizacije u školama - rekao je Despotović.

Miroslav Markićević, direktor Sedme beogradske gimnazije, rekao je da je ova škola u programu „Zajednici zajedno“ učestvovala kreiranjem alikacije čiji je cilj bio unapređenje uslova za obrazovanje i vaspitanje u oblastima prirodnih nauka.

- Pre svega želim da izrazim zahvalnost NIS-u koji je imao sluha da pomogne našim učenicima, nadam se da ćemo imati priliku da i dalje sarađujemo i sa Gradom Beogradom, sa NIS-om i sa Festivalom nauke - rekao je Markićević.

Realizacijom ovog projekta unapređeni su uslovi rada ove gimnazije u oblastima prirodnih nauka, a kompanija NIS je na ovaj način nastavila da  ulaže u zajednici i unapređuje njen kvalitet, posebno u segmentu obrazovanja.

Samo tokom prošle godine, kroz program "Zajednici zajedno" NIS je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i 12 lokalnih zajednica podržao 72 škole širom Srbije i uložio 114,5 miliona dinara za unapređenje i digitalizaciju nastavnog procesa i povećana bezbednost dece i nastavnika u školama. Na teritoriji grada Beograda, kompanija je tokom prošle godine kroz program "Zajednici zajedno" podržala 13 škola i uložila 20 miliona dinara u  njihovo unapređenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading