PRVI ČOVEK SRBIJAGASA ODBRANIO NAUČNI RAD: Bajatović postao DOKTOR NAUKA (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

11.09.2021

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, odbranio je danas svoju doktorsku disertaciju na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Republika

Foto: Tanjug/J. Pap

Bajatović odbranio doktorsku disertaciju

Кomisija za ocenu i odbranu disertacije u kojoj su profesor emeritus dr Teodor Atanacković, predsednik i članovi – profesor emeritus dr Ilija Ćosić, dr Rado Maksimović, dr Nikola Gradojević i dr Aleksandar Anđelković, svi sa FTN-a, kao i dr Radivoje Mitrović, profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu, zaključila je da Bajatovićev doktorat predstavlja originalan naučni doprinos autora teoriji i praksi izučavanja tranzicije snabdevanja i planiranja sistema prirodnog gasa u oblasti inženjerskog menadžmenta, prenose Novosti.

- Imajući u vidu kompleksnost, kao i izuzetan praktični i naučni značaj navedenih rezultata istraživanja, Кomisija smatra da je kandidat Dušan Bajatović uspešno izvršio planirana istraživanja, ostvario planirane ciljeve i dao originalan naučni doprinos u predmetnoj oblasti - piše u izveštaju Кomisije koji je pročitan.

U izveštaju takođe stoji da je „tekst doktorske disertacije proveren u softveru za detekciju plagijarizma iThenticate i Urkund, koji nisu pokazali značajno podudaranje sa drugim izvorima literature. Indeks podudarnosti za softver iThenticate je iznosio jedan odsto.

Na osnovu prikazanog, Кomisija je donela pozitivnu ocenu za način prikaza i tumačenja rezultata, sa zaključkom da je doktorska disertacija originalno autorsko delo kandidata Dušana Bajatovića, navodi se u izveštaju.

- Dobar menadžerski alat, za svakog ko hoće da se upozna sa savremenim tokovima energetike i da se bavi predviđanjem cene i potrošnje prirodnog gasa uz pomoć treniranih neuronskih mreža - napisao je Bajatović na Tviteru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mlk

11.09.2021 12:43

Koliko kosta sada doktorat ? ! ?