Trudnica pobegla zbog fabrike grand kafe

Autor:

Vesti

11.12.2017

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog konstantne mučnine nesrećna žena požalila se svom ginekologu, koji joj je, nakon što je saznao gde živi, preporučio da se preseli.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Ona dodaje da joj je lekar čak zabranio i da pije kafu iako je ženama u drugom stanju dozvoljeno da popiju do dve šoljice

Pakao komšija fabrike grand kafe na Novom Beogradu ne prestaje! Trudnica iz Surčinske ulice A. M., koja je u sedmom mesecu trudnoće, bukvalno je oterana iz svog doma jer više nije mogla da podnese nesnosan smrad iz fabrike grand kafe.

Na nesnosan smrad žale se gotovo sve komšije iz ulica Surčinska, Ismeta Mujezinovića i Surčinski put

Ne samo da joj je ukus kafe koja je u vlasništvu hrvatske "Atlantik grupe" izazivao ogromne mučnine, zbog kojih je prestala da pije i jednu šoljicu dnevno već ju je, kako objašnjava, i nesnosan smrad naterao da pobegne iz svog vlastitog stana i preseli se kod majke na drugi kraj grada.

ČESTO POVRAĆALA

- Tokom trudnoće prečesto mi je bilo muka, pa sam se zbog tog problema požalila svom ginekologu. Kada sam mu objasnila da suprug i ja živimo u blizini fabrike grand kafe iz koje se širi užasan smrad, toplo me je posavetovao da se preselim negde gde konačno mogu da udahnem čist vazduh. Već posle nekoliko dana mučnina je prestala - priča ova napaćena žena za naš list.

- Strašno je da smo dovedeni u situaciju da moramo da se selimo kako bismo sačuvali zdravlje i da niko od nadležnih neće da nas uzme u zaštitu - ogorčena je A. M.

Ona dodaje da joj je lekar čak zabranio i da pije kafu iako je ženama u drugom stanju dozvoljeno da popiju do dve šoljice.

GUŠE SE OD SMRADA

Ova buduća majka nije jedina žrtva hrvatske firme koja već godinama guši meštane tog dela Novog Beograda. Na nesnosan neprijatan miris našem listu su se žalile gotovo sve komšije iz Surčinske ulice i ulica Ismeta Mujezinovića i Surčinski put, koje su posebno pogođene radom fabrike grand kafe. Stanovnici ovog dela Beograda ne mogu da dišu od smrada kada kafa pregori, što se dešavalo gotovo svakodnevno, pa ne mogu da otvore prozore jer im ljuspice kafe ulaze u kuću, niti mogu da rašire veš jer i on poprimi braonkastu boju.

Srpski telegraf je u više navrata apelovao na proizvođača ove kafe da se preseli u industrijsku zonu kako bi Novobeograđani konačno mogli da odahnu, međutim, i posle godinu dana konstantnog pisanja o ovom problemu, fabrika bez obzira i srama i dalje posluje na istom mestu, na adresi Surčinska 6a.

Teški metali u šoljici

Ne samo da ljudi koji žive u okolini fabrike grand kafe udišu štetna isparenja već se u grand kafi nalaze i teški metali poput olova i kadmijuma, pokazala je analiza nezavisne laboratorije iz EU. Osim toga, u grand i bonito kafi pronađene su i bakterije ešerihija koli, koliform i enterobakterije. Olovo u organizmu može da dovede do povišenog krvnog pritiska i kardiovaskularnih bolesti, problema sa varenjem, oštećenja bubrega, bolova u mišićima i zglobovima, poremećaja raspoloženja, dok kadmijum izaziva probleme sa bubrezima, smanjen kapacitet pluća, a poznat je kao karcinogen. Ove otrovne supstance, tvrde stručnjaci, ne bi smele da se nalaze u kafi ni u jednom procentu jer, pošto popijemo samo jednu šoljicu napitka, ona ostaje u organizmu 72 sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading