U Mileševu stigla konstrukcija Krsta koji će biti postavljen na vrhu Titerovac iznad manastira

Autor: Republika

Vesti

30.08.2021

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrada, obrada i hemijska zaštita konstrukcije Časnog Krsta koji će biti postavljen na vrhu Titerovac iznad manastira Mileševe je završena, saopštila je eparhija mileševska.

Republika

Foto: milesevskaeparhija.rs

Krst koji će biti postavljen iznad manastira Mileševa

Konstrukcija je velikim kamionom dopremljena do manastira i tu su je radnici, na platou u blizini, mašinama spustili na drvene grede i nakon toga sve delove sklopili u jednu celinu.

Preosvećeni Episkop mileševski g. Atanasije je došao da obiđe i blagoslovi rad i radnike pa je imao priliku da bude svedokom truda i predanosti poslu svih koji su uključeni u realizaciju ovog bogougodnog dela.

Nakon završetka i sklapanja Krst će ostati tu na platou dok ne bude došao veliki transportni helikopter Vojske Srbije koji će ga celog podići na vrh Titerovac gde će ga radnici učvrstiti na već postavljeno i pripremljeno postolje.

Nakon toga će uslediti završni radovi kako bi sa tog uzvišenog mesta sijao i ukrašavao celu okolinu, na radost i ponos svih dobronamernih ljudi našeg kraja, a naročito onih mnogobrojnih koji su na razne načine doprineli njegovom postavljanju i uzdizanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Митрофан Фустић Морија

30.08.2021 17:52

За крст часни и слободу златну.