Jubilej aerodroma "Nikola Tesla": Pet miliona razloga za ponos

Vesti

09.12.2017

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz balone, tortu i dve karte za bilo koju destinaciju u Evropi, dočekan je u petak na aerodromu "Nikola Tesla" petomilioniti putnik u 2017. godini - Nebojša Višković, sportski novinar iz Beograda. Inače, ovo je rekordni broj putnika za proteklih 55 godina postojanja aerodroma.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Sa pravom ekipom sve je moguće

Petomilioniti putnik u petak ujutro otputovao je za London, a kao nagradu je dobio dve avionske karte za bilo koju evropsku destinaciju i godišnju propusnicu za laundž deo aerodroma "Nikola Tesla".

- Ovo je veliki jubilej. Čestitam ovom prilikom i sebi, ali i aerodromu za pet miliona putnika, koliko ih je ovuda prošlo za godinu dana. Moj otac je stari jatovac, tako da mi je i zbog te činjenice još više draga ova nagrada - rekao je Višković, obraćajući se okupljenima.

NA PRAVOM PUTU

Ovom nesvakidašnjem jubileju prisustvovala je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je istakla izvanredne rezultate poslovanja aerodroma.

Brnabićeva: Važno je da sve što radimo dovodi ljude u Srbiju i promoviše našu zemlju, što doprinosi da ima sve više putnika i prihoda u budžetu

- To je posledica napora sadašnje i prethodne vlade Srbije, kao i pokazatelj da je Srbija na pravom putu. Važno je da sve što radimo dovodi ljude u Srbiju i promoviše našu zemlju, što doprinosi da ima sve više putnika i prihoda u budžetu. Beograd je postao sedište Transportne zajednice, a biće i jedini grad u svetu, pored Ciriha, gde će se održati najveći svetski skup inovatora "Word Minds" - rekla je Brnabićeva.

Protekle četiri godine najbolje su u istoriji našeg poslovanja, naglasio je Saša Vlaisavljević, v. d. direktora aerodroma "Nikola Tesla".

- Pre četiri godine aerodrom nije imao kapacitet da primi ovoliko putnika, a profit je bio 125.000 evra. U ovoj godini bližimo se zaradi između 28 i 29 miliona evra, broj putnika veći je za 51 odsto, a vrednost akcija aerodroma povećana je četiri puta - rekao je Vlaisavljević.

NAJVIŠE GOSTIJU

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je i predsednik nadzornog odbora "Er Srbije", istakao je da je uspešno poslovanje aerodroma dokaz ogromne promene nabolje, kako Beograda tako i Srbije.

U ovoj godini bližimo se zaradi između 28 i 29 miliona evra, broj putnika veći je za 51 odsto,

Saša Vlaisavljević, v. d. direktora aerodroma

- Kada sam učestvovao u dogovorima sa "Etihadom", bili smo na ivici bankrota, a ovo je najbrže rastući aerodrom u regionu. Ponosan sam i kao Beograđanin što imamo najbolji aerodrom, najbolju nacionalnu kompaniju i nikada veći broj gostiju - rekao je Mali.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading